Lifestyle

Accuweather otkriva kakvo nas vrijeme očekuje ove jeseni

Američka privatna meteorološka kompanija Accuweather danas je objavila sezonsku prognozu za klimatološku jesen u Europi. Prognoza se odnosi na mjesece rujan, listopad i studeni.  Crometeo prenosi najvažnije naglaske te prognoze koju potpisuje meteorolog Eric Leister.


Što se tiče naših krajeva, glavni naglasak iz prognoze je prekid suše u listopadu i studenom. Suša koja traje u većem dijelu Italije i jugoistočne Europe bi se trebala, prema sezonskoj prognozi nastaviti i u ranu jesen, odnosno u rujnu kada se očekuju i dalje iznad prosječne temperature i malo kiše.

Listopad i studeni donose kišovitije vrijeme, pa bi se suša mogla prekinuti. To će posebno olakšati situaciju poljoprivrednicima koji su već pretrpjeli veliku štetu od kasnog proljetnog mraza te ljetnih toplinskih valova.

Više na Crometeo

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close