Zdravlje

98,3 posto hrvatskih potrošača konzumira smrznutu hranu

Čak 98,3 posto hrvatskih potrošača konzumira smrznutu hranu, no oni nisu jednoglasni kada je riječ o kvaliteti smrznute hrane: nešto malo više od polovice, odnosno 52,3 posto konzumenata, smatra da je smrznuta hrana jednako zdrava kao i svježa, dok njih 47,7 posto ne daje takav odgovor na to pitanje


Po učestalosti konzumacije, najveći udio konzumenata (38 posto) smrznutu hranu konzumira nekoliko puta mjesečno, a da to čine rijetko ističe tek nešto manjih 35,2 posto ispitanika.

Značajan udio od 24,3 posto zauzimaju i oni ispitanici koji smrznutu hranu konzumiraju nekoliko puta tjedno, dok je velikih konzumenata koji ovu hranu konzumiraju na dnevnoj bazi vrlo malo, tek 0,7 posto.

Tri vrste smrznute hrane čine veliku većinu konzumacije. Povrće je na vrhu liste najčešće konzumirane smrznute hrane s udjelom od 32,1 posto, odmah potom dolazi meso s 31 posto, a tek nešto manje od njih ima riba i plodovi mora s 24,9 posto udjela.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close