Turizam

9 mjesta koja morate posjetiti dok ih ne otkriju svi ostali

U svijetu turističkih zamki, razočaranje, precijenjenih odredišta nije čudno da smo postali žrtve prevelikih očekivanja od nekih mjesta. Vrijeme je za ‘update’ svoje liste destinacija, a mi vas vodimo u predivna mjesta koja još uvijek ‘svijet’ nije otkrio!
Bangladeš


Netko će ubrzo shvatiti kako Bangladeš ima najdužu svjetsku netaknutu plažu. Iako je danas još relativno nepoznat turistima, zemlja nudi prekrasne otoke, sela, džungle i šume. Ukrcajte se u avion, sletite u glavni grad Dhaku, odite do svog hotela i za početak uplatite krstarenje rijekom. Bangladeš će vas odmah osvojiti.

61173304

Sofija, Bugarska

Pretprošle godine glavni grad Bugarske proglašen je najjeftinijim glavnim gradom Europe. Sigurni smo kako Sofija neće još dugo biti izvan interesa turista, s obzirom na njen mladenački, moderni i kozmopolitski duh. Lijepe pravoslavne crkve, tržnice i arhitektura veliki su plus.

Mianmar

Možda se ova država ne bi trebala naći na ovom popisu, s obzirom da ju je 2010. posjetilo 300 tisuća, a tri godine poslije 2 milijuna turista. No, cijene su još prihvatljive, pa prije nego one skoče i svi otkriju Mianmar, otiđite u ovu zemlju, uzmite vožnju brodom na jezeru Inle, istražite pagode i uhvatite predivne zalaske sunca.

Riga, Latvija

Latvija je europska najbolje čuvana tajna, barem je bila dok njen glavni grad nije postao europskom prijestolnicom kulture prošle godine. No, Riga je i jedan od najjeftinijih gradova za backpackere, gdje vam je dnevno za smještaj, hranu i transport potrebno tek 30 – ak eura u prosjeku. Požurite i otkrijte stari grad, tvrđavu Sv. Petra i famoznu zgradu nacionalnog kazališta.

Puglia, Italija

Tko voli gastronomska putovanja, ovdje mora doći bar jednom u životu. Na peti talijanske čizme, Mediteran pokazuje svu raskoš svoje hrane: maslinovog ulja, artičoka i salame ima u izobilju, restorani su kvalitetni i povoljni, a možete spavati na adaptiranim farmama. I čekajte, jesmo li spomenuli da imaju i predivnu obalu?

York, Engleska

Uz šarmantne stare škole, pubove, kafiće i barove (neki se nalaze u zgradama iz 16. stoljeća), York se može podičiti i jednom od najvećih gotičkih katedrala na europskom kontinentu.

Manila, Filipini

Iako je ovdje vidljivo i siromaštvo, ono ne znači da trebate pobjeći od ‘prekrasnog kaosa’ glavnog filipinskog grada. Primjerice, u vrhunskom restoranu jelo od tri slijeda doći će vas jeftinih 15 eura, što je u usporedbi s nekim ostalim svjetskim velegradima prava sitnica. Umjetničke galerije i muzej cipela (s kompletnom kolekcijom cipela Imelde Marcos, žene nekadašnjeg filipinskog predsjednika) dodatan su plus u ponudi ovog grada.

Zambija i Zimbabve

Dobro, mjesto poput Viktorijinih slapova već je odavno slavno. No, najbliži aerodrom nedavno je proširen, tako da tisuće turista sad lakše dolaze do ovog prirodnog čuda na granici dvije države. U blizini je i Hwange nacionalni park koji se može pohvaliti nevjerojatnim brojem divljih životinja, uključujući i jednu od najvećih populacija slonova na svijetu (preko 30 tisuća).


Tekst/ Foto: punkufer.dnevnik.hr

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close