Scena

9. festival kazališta slijepih i slabovidnih

Od 12. do 17. listopada u Zagrebu se održava 9. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih, BIT (Blind in theatre), na kojemu će nastupiti grupe iz Estonije, Slovačke, SAD-a, Velike Britanije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske‘Devet je Beethovenovih simfonija, devet muza koje štite devet umjetnosti, devet anđeoskih korova, uskoro i devet BIT-ova’, stoji u najavi 9. međunarodnog festivala kazališta slijepih i slabovidnih Blind in theatre, a potpisuje juVojin Perić, ravnatelj Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život i organizator BIT-a.

Na sve ove predstave ‘osuđena’ je Scena Vidra u Draškovićevoj 80, a svi posjetitelji bit će nagrađeni ‘ne-viđenim’ užitkom.

Festival će 12. listopada s početkom u 20 sati otvoriti predstava Petre Radin ‘Jučer sam se sjetio plave’ u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, a uslijedit će nakon svečanog otvaranja festivala zakazanog pola sata ranije.

U utorak se na daske scene Vidra penju gosti iz SAD-a, Theater Breaking Through Barriers s predstavom ‘Kvadrilogija Praujaka: Priče iz Zemlje leda’, čiji je početak zakazan za 20 sati.

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život u srijedu će u 11 sati izvesti predstavu Miguela de Cervantes Saavedra ‘Don Quijote – bistri vitez tužnoga lica’, a u 12.30 u predvorju kazališta priprema okrugli stol o predstavama ‘Jučer sam se sjetio plave’ i ‘Don Quijote’. Od 20 sati, u sklopu filmske večeri, možete pogledati britanski film ‘Oči zombija’, kao i dva filma hrvatskog autorskog dvojca Marija Kovača i Damira Kantocija: ‘Film s invaliditetom 2’ i ‘Visions of a Blind Man’.

Program u četvrtak otvara okrugli stol o predstavi ‘Priče iz Zemlje leda’ u predvorju kazališta Vidra u 10 sati. U 20 sati možete pogledati predstavu Georgea Taborija ‘Jubilej’ u izvedbi slovačkog kazališta Zrakáč.

Okruglim stolom o predstavi ‘Jubilej’ započet će program pretposljednjeg dana festivala. Razgovor će se voditi u predvorju kazališta od 9.30. U 12 sati Homerova dramska radionica iz Crne Gore odigrat će predstavu ‘Ko to tamo pjeva’, a po motivima iz tekstova Dušana Kovačevića postavio ju je Petar Pejaković. Okrugli stol o ovoj predstavi održat će se u 13 sati. Slovensko Kazalište slijepih i slabovidnih Nasmeh u 20 sati predstavit će svoj autorski projekt ‘I što sad?’.

Nakon okruglog stola o predstavi ‘I što sad?’ u predvorju kazališta u 10 sati, na istom mjestu u 15 sati održat će se radionica estonskog Terateatera, a vodit će je Jaanika Juhanson. Festival zatvara, s početkom u 19.30, predstava Vinka Möderndorfera ‘Ne žalim ni za čim’ slovenske Kazališne, filmske, radijske i televizijske akademije – Ljubljana.


Tekst: tportal.hr
Foto: theaterinteraction.jovoto.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close