Tech

800 000 tajnih dokumenata CIA-e dostupno je na Internetu

Nakon duge borbe zagovaratelja prava na dostupnost informacija i tužbe protiv tajne službe, američka Središnja obavještajna agencija CIA danas je otvorila za javnost bazu podataka u kojoj se nalazi oko 13 milijuna stranica dokumenata s kojih je skinuta oznaka tajnosti.


Među gotovo 800.000 datoteka nalaze se CIA-ini izvještaji o viđenjima NLO-a, o kontroverznom projektu STARGATE (Zvjezdana vrata) koji između ostalog uključuju i testiranja provedena na vidovnjaku Uriju Gelleru iz 1973. godine te brojni izvještaji o vladama i strukturama u istočnoj Europi.

Iako je s većine dokumenata oznaka tajnosti skinuta još sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, javnost je jako teško dolazila do njih.

Stranice arhive moguće je pretraživati po ključnim riječima, a cijelu arhivu možete pogledati OVDJE.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia comons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close