Lifestyle

8 neobičnih razloga zbog kojih se zaljubljujemo

Ponekad je teško opisati zašto nam se netko sviđa i zašto smo se zaljubili baš u njega. Ili zašto se baš mi nekome toliko sviđamo. Napravljena su mnoga istraživanja na tu temu, no postoje neke stvari koje možemo izdvojiti kao top razloge privlačnosti.


24sata donosi top osam razloga zašto se netko može zaljubiti u vas:

Mnogi imaju tendenciju zaljubiti se u ljude koji su im slični – imaju jednake vrijednosti, podjednaka životna iskustva, razina društveno prihvatljive privlačnosti im je slična, a slične su i dobi.

Ljudi se znaju zaljubiti i u partnera koji je nalik jednom od njihovih roditelj, na onoga suprotnog spola. Na primjer, ženu može privući muškarac koji je podsjeća na oca. Tu se može raditi o fizičkim karakteristikama, poput boje očiju ili kose, ali i o karakternim osobinama. Djeca mladih roditelja sklonija su tražiti mlađe partnere.

I miris igra itekako veliku ulogu u privlačnosti. Na primjer, žene tijekom ovulacije preferiraju muškarce koji imaju više testosterona. Ili, muškarce nesvjesno može privući miris koji žena ispušta tijekom plodnih dana.

Otvoren stav prema drugim ljudima, također je jedan od razloga za zaljubljivanje. To djeluje atraktivno i privlačno.

Više na 24sata

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close