Tech

8 neobičnih inovacija koje bi mogle postati sastavni dio našeg života

Svaki dan znanstvenici izmisle neko ludo rješenje koje bi nam trebalo olakšati svakodnevnicu. Mnoga od tih rješenja i gadgeta danas svakodnevno koristimo i ne možemo zamisliti život bez njih, a samo prije nekoliko godina činila su nam se luda i nevjerojatna.


Ovo je deset najnovijih inovacija na kojima znanstvenici rade i usavršavaju ih kako bismo ih u skorijoj budućnosti mogli primijeniti u našim životima. I znamo, neka vam se čine nevjerojatna i neupotrebljiva, ali kako to biva kroz par godina ona će vjerojatno postati dio naših života.

Stoga zavirite na ovu listu najluđih inovacija koju je složio BuzzFeed, a koje bi vam u budućnosti trebale olakšati život.

1. Kuhinja koja zna što želite za večeru i pomaže vam je napraviti

Zvuči pomalo poput sna svake žene, pogotovo onaj dio što se tiče samog procesa kuhanja. Stručnjaci osmišljavaju uređaj koji će samo pogledom na vaše lice znati što biste voljeli pojesti. Također na jednom mjestu moći ćete pretražiti sve pisane recepte, video recepte, prijedloge obroka, detaljne upute kako što pripremiti.

2. Automobil koji pazi jeste li se umorili

I dok još čekamo automobile koje će voziti umjesto nas, znanstvenici osmišljavaju automobil koji će paziti na vaše stanje budnosti. Uz pomoć specijalne kamere koja prati vaše lice, čak ako imate i naočale, automobil će znati je li vrijeme za kratki odmor. Kada uređaj primjeti da vas je savladao umor upozorit će vas alarmom da je vrijeme za kratki odmor.

3. Uz pomoć senzora poboljšat će se život u gradu

Prošle godine, gradski vjećnici Dublina objavili su planove da će postati grad sa najviše senzora na svijetu. Uz pomoć njih pratit će se podaci o okolišu te se vjeruje da će se na taj način poboljšati infrastruktura, smanjit promet i razina buke.

4. Slušalice koje prate vaše srce

SMS Audio osmislio je posebne slušalice koje prate vaš srčani ritam i njemu prilagođavaju odabir glazbe. Znači ako je vaš srčani ritam prebrz onda slušalice odabir sporiju i smirujuću glazbu. I obrnuto.

5. Aplikacija za lozinku koja se otključava samo pogledom na vaše lice

Svi se užasavamo brojnih lozinki koje moramo pamtiti i koji su kako bi nam osigurali što bolju zaštitu sve kompliciranije. Nasreću, to bi se uskoro moglo promijeniti posebnom aplikacijom za lozinke koja funkcionira samo pogledom na vaše lice.

6. Košnica koja je spojena na kompjuter

Ovo je možda najluđa inovacija. Naime, znanstvenici osmišljavaju posebnu košnicu koja će biti umrežena te će se time olakšati posao pčelarima koji će na taj način na daljinu moći kontrolirati stanje u košnicama.

7. Uz pomoć mobitela palimo i gasimo svijetla

Rješenja za pametnu kuću nisu dio naše budućnosti nego svakodnevnice, a prekidači za svijetlo odlaze u prošlost barem u sadašnjem obliku. Ova inovacija je već pomalo i dio naših domova jer sve je više iješenja kako uz pomoć naših mobitela možemo paliti i gasiti svijetla.

8. Motoristička kaciga koja sluša naredbe

Takve slušalice za motoriste postoje već neko vrijeme, a sada se otišlo korak dalje sa specijalnim kacigama uz pomoću kojih ćemo upravljati motorom. Uz pomoć jednog BMW prototipa motoristi mogu čak provjeriti tlak u gumama.


Tekst: telegram.hr

 


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close