VijestiZdravlje

7 namirnica koje ne bismo trebali kupovati na sniženjima

Akcijsko sniženje proizvoda pred istekom roka trajanja odlična je prilika da neke potrepštine nabavite po znatno jeftinijoj cijeni, ali o kupovini određenih artikala trebali biste razmisliti dvaput, piše zadovoljna.dnevnik.hr


1. Napuhana hrana u konzervama

Konzervirana hrana ima dugi rok trajanja, no to ne znači da se ne može pokvariti unutar valjanog roka. Vidite li napuhanu konzervu, nemojte je kupiti. Napuhala se zbog bakterije Clostridium botulinum koja izaziva botulizam.

2. Madraci

Možda vam se čini pametnim činom kupiti skupi komad na sniženju, ali zapitajte se zašto je proizvod snižen? Trgovac se možda želi riješiti madraca koji ima neku grešku ili je loše napravljen. Provjerite prije nego što ga kupite jer ćete na njemu spavati godinama.

3. Hrana za bebe

Što se bliži istek roka trajanja nekog proizvoda, to se smanjuje i hranjiva vrijednost u njima. Dječja hrana u prahu pred istekom roka trajanja sigurna je za kupnju, ali oskudijeva u nutricionističkom pogledu. Sjetite se da ćete njome hraniti svoje mališane.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close