VijestiDom

7 kućanskih trikova s kredom koji će vam olakšati život

Kad ljudi pomisle na kredu, prva asocijacija je školska ploča ili dječja zabava tijekom ljetnih mjeseci. Ali kreda može biti itekako korisna u kući. Ovi trikovi vas mogu višestruko “spasiti”, piše 24sata


 1. Potamnjelo metalno posuđe

Metalno posuđe, ili stari pribor za jelo, vam je izgubilo sjaj? Ima tamne mrlje od ulja ili osušen kamenac? Nema problema. Naribajte kredu i prelijte s malo vode kako biste dobili gustu smjesu. Uzmite krpicu od mikrofibre, lagano umočite u smjesu i kružnim pokretima operite posuđe. Već za par minuta će se sjajiti kao nov.

2. Zaglavljen ključ

Ako vam se ključ zaglavi u ključanici preko njega prijeđite s bijelom kredom i tako ćete ga podmazati. Sljedeći put ćete bez problema otključati bravu.

3. Ružna boja noktiju

Imate lijepe duge nokte, ali boja noktiju vam se ne sviđa jer je žućkasta ili previše prozirna? Ne treba vam specijalizirana bijela olovka za nokte. Dovoljno vam je malo mokre krede i stara četkica za zube kojom ćete proći lagano ispod noktiju i voila! Nokti će dobiti prekrasnu bijelu boju.

4. Masna mrlja na brušenoj koži

Ako vidite masnu mrlju na omiljenim cipelama ili jakni od brušene kože – ne očajavajte! Uzmite malo bijele krede, obojite mrlju i ostavite da tako stoji desetak minuta. Uzmite staru četkicu za zube i istrljajte višak krede. Mrlja se više neće vidjeti.

 

Pročitajte više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close