SportGrad Zagreb

6. Zagrebački noćni cener srušio sve rekorde!

Nakon otvaranja prijava za 6. Zagrebački noćni cener 5. rujna u podne, trebalo je svega 8 sati da se popune sve prijave. Time je srušen rekord u brzini prijava, koji je prošle godine bio 46 sati.


I ove godine Zagrebački cener nastavlja rušiti rekorde kao najiščekivanija utrka u Zagrebu ali i šire. Čak 2500 trkačica i trkača 5. studenog zaokupit će ulice glavnog grada i trčati rutu kroz centar Zagreba u dužini od 10 kilometara. Cener je s godinama gotovo postao sinonim za urbano trčanje, što želimo posebno naglasiti za ovo šesto izdanje utrke pod motom „Prati ritam ulice“.

Urban running ili urbano trčanje pojam je koji označava samostalno trčanje po urbanom području. Ovakav način trčanja želimo proširiti po Zagrebu jer trčanjem se može baviti bilo kada i bilo gdje. Samostalno ili u grupi, bez odlaska na atletske staze ili parkove. Dovoljno je samo izaći iz svog doma i grad će se pobrinuti da staza bude zanimljiva i dinamična.

Znali smo da ćemo srušiti prošlogodišnji rekord od 46 sati, ali nismo mislili da će se to dogoditi za samo 8 sati. Ovime smo još jednom potvrdili epitet najiščekivanije i najpoželjnije utrke u Hrvatskoj. S organizacijskog aspekta, mogu obećati da ćemo kao i uvijek dati sve od sebe kako bi od ove utrke napravili događaj o kojem se priča cijelu godinu“, poručuje glavni organizator utrke Nedeljko Vareškić

U sklopu kampanje za ovogodišnju utrku, na rasporedu su i trkačka druženja te pripreme za Zagrebački noćni cener. Kao najavu ovogodišnje utrke, Zagreb Runnersi su nas poveli na Francek Run – trčanje kroz grad i traženje popularno zvanih „Franceka“ koji služe kao javni izvori pitke vode u Zagrebu.

Više o utrci potražite na web stranici www.cener.hr te na Facebooku i Instagramu

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba i povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”, organizira utrku Zagrebački noćni cener. Već šestu godinu zaredom ova utrka dovodi više od 2000 trkača u centar grada kako bi se i taj dio Zagreba predstavio kao mjesto rekreacije i zdravog života.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close