AutomotoTech

Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na autu nakon zime

Mnogi vozači zanemaruju pregled svojeg vozila nakon zimskih mjeseci što se na kraju može pokazati kao skup propust. Zima nije bila oštra, no svejedno automobil treba temeljito oprati i pregledati mu karoseriju, stakla, gume, jer ga time činite sigurnijim i trajnijim. Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na svom automobilu nakon zime:


1. Limarija

Nakon pranja provjerite ima li karoserija dubinska oštećenja u obliku rupica ili ogrebotina. Najviše pažnje posvetite blatobranima, koji su najosjetljiviji dio limarije, zatim poklopcu motora i pragovima koji su posebno osjetljivi kod starijih vozila.

2. Naplatci i gume

Osim što biste trebali barem jednom mjesečno provjeravati tlak u gumama (i po potrebi ih napumpati na propisane vrijednosti), pregledajte ima li oštećenja na naplatcima (posebice oko rubova) i gumama.

3. Vjetrobransko staklo

Kamenčići mogu pod nezgodnim kutem udariti vjetrobran i ostaviti oštećenje u obliku rupice ili zvjezdice. Ako pronađete takvo oštećenje, što prije ga sanirajte jer se ono s vremenom širi, a novi vjetrobran stoji više tisuća kuna.

4. Zaštitne plastike

Zaštitne plastike čuvaju podvozje od oštećenja i poboljšavaju protok zraka pod automobilom, a dobro dođu i kao zaštita od utjecaja vlage i soli tijekom zime. Ako nedostaje bilo koja od plastika s vašeg automobila, nabavite drugu.

5. Ovjes

Veći broj udarnih rupa koje se pojavljuju tijekom zime troše ovjes vašeg automobila. Stoga bi bilo dobro da provjerite stanje selena i manžeta te ih, ako vaš mehaničar ili serviser smatra da je potrebno, zamijenite novima


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close