AutomotoTech

Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na autu nakon zime

Mnogi vozači zanemaruju pregled svojeg vozila nakon zimskih mjeseci što se na kraju može pokazati kao skup propust. Zima nije bila oštra, no svejedno automobil treba temeljito oprati i pregledati mu karoseriju, stakla, gume, jer ga time činite sigurnijim i trajnijim. Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na svom automobilu nakon zime:


1. Limarija

Nakon pranja provjerite ima li karoserija dubinska oštećenja u obliku rupica ili ogrebotina. Najviše pažnje posvetite blatobranima, koji su najosjetljiviji dio limarije, zatim poklopcu motora i pragovima koji su posebno osjetljivi kod starijih vozila.

2. Naplatci i gume

Osim što biste trebali barem jednom mjesečno provjeravati tlak u gumama (i po potrebi ih napumpati na propisane vrijednosti), pregledajte ima li oštećenja na naplatcima (posebice oko rubova) i gumama.

3. Vjetrobransko staklo

Kamenčići mogu pod nezgodnim kutem udariti vjetrobran i ostaviti oštećenje u obliku rupice ili zvjezdice. Ako pronađete takvo oštećenje, što prije ga sanirajte jer se ono s vremenom širi, a novi vjetrobran stoji više tisuća kuna.

4. Zaštitne plastike

Zaštitne plastike čuvaju podvozje od oštećenja i poboljšavaju protok zraka pod automobilom, a dobro dođu i kao zaštita od utjecaja vlage i soli tijekom zime. Ako nedostaje bilo koja od plastika s vašeg automobila, nabavite drugu.

5. Ovjes

Veći broj udarnih rupa koje se pojavljuju tijekom zime troše ovjes vašeg automobila. Stoga bi bilo dobro da provjerite stanje selena i manžeta te ih, ako vaš mehaničar ili serviser smatra da je potrebno, zamijenite novima

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close