VijestiDom

5 razloga zašto su bebe rođene u kolovozu posebne

Ljetne vrućine u punom su zamahu, a nitko ih ne osjeća više nego trudnice kojima je ovaj mjesec termin poroda. Termin u kolovozu zasigurno ima svojih izazova, ali i puno prednosti, a bebe rođene u ovom mjesecu predodređene su za vedrinu, uostalom, kao i vrijeme koje im je prethodilo, piše 24sata.


Pročitajte nekoliko zanimljivosti zbog čega su sve bebe rođene u kolovozu posebne

1. Imat će veću porođajnu težinu

Statistički gledano, bebe rođene u sedmom i osmom mjesecu imaju veće porođajne težine od beba koje su rođene u drugim godišnjim dobima. Veća porođajna težina povezana je s puno prednosti kratkoročno, ali i dugoročno stoga je ovo i više nego dobra vijest.

2. Bit će više od svojih vršnjaka u odrasloj dobi

Isto istraživanje otkrilo je da ljetne bebe također odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra kako su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

3. Manje je vjerojatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u kolovozu (i srpnju!) imale su puno manju vjerojatnost razviti bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mjesecima. Ponovno, vjeruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali znanstvenici ipak ne mogu dokazati zašto je točno zabilježeno puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u ljetnim mjesecima.

 

Više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close