VijestiZdravlje

5 posljedica carskog reza

U današnje vrijeme većina žena se odlučuje za carski rez. To je djelomično zbog porasta komplikacija kojim su žene podložne tijekom trudnoće. Osim toga, to je i djelomično zbog toga što i neki liječnici zagovaraju carski rez.


Međutim, neke se trudnice odlučuju za carski rez jer ne žele prolaziti kroz strašnu bol porođaja. Kako god da bilo, morate biti svjesni da carski rez ima mnoge nuspojave. Prirodni vaginalni porođaj je u većini slučajeva bolji nego carski rez.

1. Ožiljak

Prije svega, vi ćete čitav život imati ožiljak. No, problem nije samo kozmetički. Ožiljak se formira na mjestu gdje je vaš abdomen rezan. To može uzrokovati probleme kasnije. Što ako kasnije budete trebali imati druge važnije operacije u životu?

2. Apsolutno mirovanje

Morate 3 mjeseca potpuno mirovati nakon carskog reza. Za većinu zaposlenih žena, to postaje problem.

3. Bruh

Bruh je vrlo česta pojava nakon carskog reza. Ako se ne odmorite dovoljno nakon porođaja, možete dobiti bruh.

4. Kasnije trudnoće

Laž je da ako ste prvi put imali porođaj carskim rezom kasnije ne možete rađati vaginalnim putem. No, ako se uzme statistika, najviše drugih trudnoća, nakon carskog reza nisu bile vaginalne. A ako ste se drugi put također rodile carskim rezom, vaš liječnik vam može savjetovati da se ne odlučujete za još djece. Rezanje trbuha i otvaranje nekoliko puta uzrokuje dosta trauma.

5. Bol u leđima

Najčešće bol u leđima se događa zbog epiduralne anestezije. Ali to se također može dogoditi zbog porođaja. Svaki put kada se smijete ili kašljete, vi zatežete ranu. To također može dovesti do boli u leđima.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: klokanica.24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close