VijestiGrad ZagrebScena

U Londonu 5. ožujka gala event koji predstavlja Hrvatsku kroz povijest

Pod okriljem Hrvatskog svjetskog kongresa, u Caledonian Clubu u središtu Londona, u ponedjeljak, 5. ožujka održat će se gala event pod nazivom “Hrvatska kroz povijest – Kontesa Nera”.


Najavljenim događajem, ističu organizatori iz Hrvatskog svjetskog kongresa i nacionalnog kongresa Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, u Europi i svijetu žele predstaviti bogatstvo kulturne povijesti Republike Hrvatske, a također njime žele i naglasiti značaj povezivanja domovine i dijaspore.

Najavljen je dolazak mnogobrojnih poznatih i uspješnih Hrvata iz iseljeništva, predstavnika diplomatskoga zbora u Velikoj Britaniji te niz domaćih i stranih uglednika, a poseban obol događaju dat će i dogradonačelnica Grada Zagreba dr. sc. Olivera Majić, koja će se također pridružiti ovom zanimljivom događaju i obratiti se okupljenima. U središnjem dijelu programa, sudjelovat će vojna povijesna postrojba Počasna satnija Kravat pukovnije, na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem, a kroz čije se sudjelovanju u događaju Hrvatska u Londonu predstavlja u punom sjaju kao domovina kravate, a Zagreb kao prijestolnica kravate.

Kako bi događaj učinili što zanimljivijim, organizatori Zlatko Šešet i Mira Prakatur iz Hrvatskog svjetskog kongresa, odlučili su da sve okupljene uzvanike kroz program provede lik Kontese Nere, poznati ženski literarni lik iz pera hrvatske spisateljice i prve hrvatske profesionalne novinarke s početka 20. stoljeća, Marije Jurić Zagorke.

Program gala eventa „Hrvatska kroz povijest – Kontesa Nera“ trajat će od 18 do 22 sata, okupit će oko 150 uglednika, a u sklopu programa svoju će modnu reviju održati i hrvatska modna dizajnerica Mihaela Marković.
Ovaj su događaj podržale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Grada Zagreba.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close