Zdravlje

5 neugodnosti na koje morate biti spremni ako se odlučite na brazilsku depilaciju

Brazilska depilacija je kozmetički tretman uklanjanja dlačica voskom na intimnim djelovima tijela. Ova metoda depilacije vrlo je popularna i laka za održavanje, no prije nego se odlučite na odlazak kod kozmetičarke, dobro se pripremite na nekoliko neobičnih stvari koje možete očekivati tijekom i nakon depilacije.


1. Glavna razlika između klasične i potpune brazilke

Za razliku od bikini brazilske depilacije koja uključuje čupkanje dlačica voskom na području prepona, odnosno cijele bikini zone, brazilka uključuje i dlačice na stražnjici i to na cijelom intimnom području. Iako zvuči vrlo neugodno, područje oko stražnjice zapravo je najmanje bolno.

2. Biti će vam neugodno

Tijekom depilacije full brazilke kozmetičarka vas mora dodirivati po vrlo intimnim dijelovima tijela. Isto tako, budite spremni i na neobične poze tijekom depilacije.
Naime, kako bi uklonila sve dlačice, kozmetičarka licem mora biti vrlo blizu vaše intimne zone što vam može izazvati osjećaj nelagode.

3. Osjećaj nelagode nakon depilacije

S obzirom na to kako ste navikli živjeti sa svojim dlačicama, kada ih više ne bude, osjećat ćete se neobično. Naime, možete osjetiti nelagodu tijekom hodanja, ali i obavljanja male nužde koja se više neće kretati u jednom mlazu kao prije, već se može raširiti po cijelom međunožju. No, to je samo privremeno.

4. Morat ćete odgoditi seksualne aktivnosti (ali na kratko)

Nakon depilacije, intimna zona vrlo je osjetljiva, ali i sklona upalama. Upravo zbog toga barem 24 sata nakon depilacije ne bi smjeli voditi ljubav, vježbati ili se upuštati u bilo kakve fizičke aktivnosti. Znoj može iziritirati osjetljivo područje i izazvati iritaciju ili pak upalu.

5. Depilacija nakon posla? Ne!

Brazilska depilacija zahtijeva vrlo intiman odnos s kozmetičarkom koja je tijekom depilacije svega desetak centimetara udaljena od vaših intimnih dijelova tijela.
Upravo zbog toga osobna higijena je vrlo važna. Želite li ublažiti osjećaj nelagode, istuširajte se netom prije odlaska u salon. Tako ćete barem biti sigurni da ste čisti i mirisni.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close