VijestiZdravlje

5 koraka do prirodnog brončanog tena

Najljepši ten se dobiva prirodnim putem – na suncu. Ali izlaganje suncu se zbog mnogobrojnih loših posljedica na zdravlje, treba ograničiti i pametno iskoristiti, piše 24sata.hr


Bez obzira na jačinu sunca, pametno je držati se ovih 7 savjeta kako bi ostali zdravi, zadržali lijepu kožu i dobili brončani ten dostojan kraljice plaže, piše Cosmopolitan.

1. Uvijek, ali uvijek, izbjegavajte solarij

Ne padajte na priče raznih solarija kako vam oni mogu pružiti sigurno tamnjenje zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, kremicama ili sličnom.

“To je krivi UV indeks, solariji proizvode ogromne količine UVA zračenje i skoro pa ništa UVB (koje stimulira proizvodnju D vitamina), i može povećati rizik od dobivanja raka kože za 75%, a vaš ten će izgledati umjetno”, objašnjava dr. Nick Lowe.

2. Koristite pravu zaštitnu kremu

Nemojte se oslanjati samo na SPF (sun protection factor). Na zaštitnoj kremi se treba provjeriti štiti li od širokog spektra UVA zraka i je li u pitanju visoki zaštitni faktor.

3. Nemojte se previše sunčati

Koža se brani od UVA zraka pojačavajući proizvodnju melanina, prirodne zaštite od sunčeve radijacije. Ali, svako tijelo ima granicu u proizvodnji kad više ne može braniti kožu.

 

Većina ljudi već zna koliko im treba na suncu da dobiju boju, ali dobro je da svi znaju tu granicu jer veliko izlaganje suncu, bez obzira na zaštitne kreme, šešire i hlad može nepovratno oštetiti kožu i drastično povećati šanse za dobivanje raka kože. Najčešće tijelo prestaje pojačano proizvoditi melanin nakon dva do tri sata na suncu.

Više na 24sata.hr

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close