Zdravlje

Ovo su najopasniji kozmetički tretmani

Svaki kozmetički tretman je potencijalno opasan, ako ga izvode nestručne osobe. Nakon odlaska na wellness ili u kozmetički salon trebala bi se osjećati opušteno, zdravo i pomlađeno. Ali pojedini tretmani nisu vrijedni tvog novca, a neki mogu biti i štetni.


Lasersko uklanjanje dlaka

Kad se koristi nepravilno moćna svjetlost iz lasera može uništiti folikulu dlake, izazvati opekline, ožiljke i bol. Tretman laserom može biti siguran, ako se njime ispravno rukuje. Naravno najbolje i najsigurnije je ako postupak izvodi obučeni dermatolog. U SAD-u se 78 posto tužbi podnijetih 2011.godine za ozljede nastale od upotrebe lasera odnosilo na osobe koje nisu bile stručno osposobljene za izvođenje tog tretmana. Uaobičajeno je da se takvi tretmani izvode u kozmetičkim salonima, ali ako želiš biti zaista sigurna, bilo bi dobro da tretman izvodi medicinski stručnjak ili ga bar nadzire.

Čišćenje crijeva vodom – hidrokolon terapija

Razmisli dva puta prije nego što se odlučiš na tretman čišćenja crijeva u nekom kozmetičkom salon. Ispiranje crijeva vodom kroz rektum nema znanstveno dokazane zdravstvene benifiti. Bilo je slučajeva kod kojih je hidrokolon terapija izazvala povraćanje, grčeve pa čak i zatajenje bubrega. Čak i ako nema nuspujava, ispiranje crijeva vodom jednostavno nije dobra ideja jer se remeti crijevna mikroflora.

Body wraps – zamatanje tijela u plastiku ili neke druge materijale

Cilj ovih tretmana koji se nude u kozmetičkim salonima i spa centrima su pročišćavanje kože, otvaranje pora i ubrzavanje procesa mršavljenja. Kad se rade u provjerenim centrima onda mogu naštetiti, ali u suprotnom mogu dovesti do dehidracije i gubitka elektrolita. Ako želiš biti sigurna da će sve proći kako treba dogovori se s osobljem da te nadziru tijekom tretmana kao i da možeš prekinuti tretman kad god ti to poželiš. Ako ideš na taj tretman radi mršavljenja, trud ti je uzaludan jer je sve što ćeš izgubiti takvim tretmanom voda.

Pročitajte više na zdravakrava.24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close