4 najgora savjeta za fitness

Tena Brnad

Puno je upitnih i loših savjeta za fitness koji kruže – a ovo su četiri najgora


Žene ne trebaju dizati utege, jer će im previše napumpati mišiće

Nažalost, ovaj savjet se često može čuti i to među djevojkama koje se boje da će zbog vježbi s utezima završiti sa bicepsima kakve ima Stallone. Ipak, fitness treneri objašnjavaju da su žene građene drukčije i nemaju toliko testosterona. Ukoliko ne koristite kojekakve suplemente i ne povećavate previše unos kalorija, dizanje utega vas neće toliko nabildati. Zapravo, žene bi se morale pozabaviti dizanjem utega ne samo zbog dobivanja snage, već i zato što se time povećava gustoća kostiju.

Ako želite smršaviti, radite kardio vježbe

Fitness treneri potvrđuju da su kardio vježbe jako bitan faktor u gubljenju kilograma, ali i da dizanje utega kao rezultat ima da tijelo prilikom odmora izgubi više kalorija i ima duži učinak. Efikasan plan mršavljenja uključuje i kardio vježbe i trening otpora kojim ćete povećati mišićnu masu. Imajte na umu i da će to povećati vaše napore, jer su mišići metabolički aktivno tkivo koje, da bi se održalo, zahtijeva energiju (čitaj: kalorije) iz vašeg tijela tijekom dužeg vremenskog perioda.

Bez muke nema rezultata

U fitness kulturi ova teza ima više motivacijski smisao. Međutim, ona je ujedno i prilično loš savjet. Nakon vježbanja možete se osjećati pomalo nelagodno ili neugodno, ali vas ništa ne bi trebalo boljeti. Bol znači da nešto s vašim tijelom nije u redu ili ste nešto krivo radili.

“Zbunite” mišiće stalnom promjenom rutine 

Ako prečesto mijenjate vježbe, nećete postati bolji u vježbanju, a osim toga još ćete se teže priviknuti na njih. Ako želite biti jači i imati mišićavije noge, odrađivanje stotine vježbi za noge neće vam pomoći toliko koliko će vam značiti dobro osmišljena, uvježbana rutina. Od rutine odustanite tek onda kada rezultati postanu vidljivi.


Izvor: express.hr | Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u