Scena

34. Zagrebačke ljetne večeri

Ovogodišnje Zagrebačke ljetne večeri u svom 34. izdanju bit će u znaku svjetskih glazbenih imena, a održat će se od 30. lipnja do 15. srpnja u atriju Galerije Klovićevi dvori i crkvi sv. Katarine.


Šest vrhunskih koncertnih događanja u izvedbi svjetskih glazbenih imena obilježit će 34. Zagrebačke ljetne večeri. Na tom najstarijem klasičnom zagrebačkom i jednom od najboljih ljetnih festivala u ovom dijelu Europe prvi put će nastupiti glasoviti francuski puhački sastav Les Vents Francais, čiji je član i hrvatski hornist Radovan Vlatković. Tim koncertom otvorit će se festival u atriju Galerije Klovićevi dvori. Uz glasoviti puhački sastav, na Zagrebačke ljetne večeri prvi put dolazi renomirani barokni ansambl Les Arts Florissants, također iz Francuske, a njime će ravnati maestro William Christie.

Oba koncerta su i dio programa Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj, u okviru kojega će se organizirati više od 150 raznih kulturnih događanja francuskih umjetnika u ukupno 22 grada u Hrvatskoj. Festival je već započeo u svibnju i potrajat će sve do rujna, a riječ je o uzvratnom posjetu i nastavku suradnje između dvije zemlje, koja je započela 2012. godine predstavljanjem hrvatske kulture u Francuskoj.

Na Zagrebačkim ljetnim večerima prvi put će nastupiti i vrhunski češki gudački kvartet Pavel Hass i Eggner Trio iz Austrije, u kojem na violini, violončelu i glasoviru muziciraju tri brata. Uz njih na ovu festivalsku manifestaciji dolaze i miljenici zagrebačke publike – mađarski violinist Kristóf Baráti, talijanski pijanist Enrico Pace i hrvatski gitarist Srđan Bulat. Taj talentirani glazbenik nedavno je postao Master of Arts Kraljevske akademije u Londonu i na Zagrebačkim ljetnim večerima održat će koncert u sklopu programa Mlade hrvatske zvijezde.

Zagrebačke ljetne večeri održat će se od 30. lipnja do 15. srpnja i osim u atriju Galerije Klovićevi dvori glazbenici će muzicirati u crkvi sv. Katarine.

Organizator te festivalske manifestacije je Koncertna direkcija Zagreb, na čijim se internetskim stranicama www.kdz.hr mogu pronaći informacije s programom nastupa svih izvođača.


 

tekst: TZGZČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close