VijestiDruštvene mreže

Na Facebooku pokrenuta grupa “30 dana bez domaće zadaće”

U posljednje vrijeme su društvene mreže postale glavni pokretači društvenih akcija. Ništa drugačije nije ni kada je školstvo u pitanju.


Na Facebooku se nedavno pojavila grupa “30 dana bez domaće zadaće” kojoj je cilj okupiti hrvatske učitelje i profesore koji su spremni prihvatiti ovaj zanimljiv izazov.

Pozivamo učitelje da 30 dana prestanu davati domaće zadaće i da iz prve ruke vide kakvi će biti rezultati na raznim aspektima u samoj nastavi, odnosu s učenicima, njihovoj pažnji, posvećenosti i odnosu prema školskom radu. U tih 30 dana bez zadaća ništa se strašno neće dogoditi, a opet rezultati mogu biti značajni za daljnji rad!”,  stoji u opisu grupe koja dosad broji oko 460 članova, uglavnom učitelja iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Naime, većina se slaže kako količina domaćih zadaća nema nikakve veze s konačnim uspjehom školaraca te da ‘mozak prestaje učiti ako ga preopteretimo. Ako rasteretimo mozak i omogućimo mu da bude zaigraniji, on počinje bolje usvajati nova znanja’.

Pročitajte više na cool.24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close