VijestiDruštvene mreže

Na Facebooku pokrenuta grupa “30 dana bez domaće zadaće”

U posljednje vrijeme su društvene mreže postale glavni pokretači društvenih akcija. Ništa drugačije nije ni kada je školstvo u pitanju.


Na Facebooku se nedavno pojavila grupa “30 dana bez domaće zadaće” kojoj je cilj okupiti hrvatske učitelje i profesore koji su spremni prihvatiti ovaj zanimljiv izazov.

Pozivamo učitelje da 30 dana prestanu davati domaće zadaće i da iz prve ruke vide kakvi će biti rezultati na raznim aspektima u samoj nastavi, odnosu s učenicima, njihovoj pažnji, posvećenosti i odnosu prema školskom radu. U tih 30 dana bez zadaća ništa se strašno neće dogoditi, a opet rezultati mogu biti značajni za daljnji rad!”,  stoji u opisu grupe koja dosad broji oko 460 članova, uglavnom učitelja iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Naime, većina se slaže kako količina domaćih zadaća nema nikakve veze s konačnim uspjehom školaraca te da ‘mozak prestaje učiti ako ga preopteretimo. Ako rasteretimo mozak i omogućimo mu da bude zaigraniji, on počinje bolje usvajati nova znanja’.

Pročitajte više na cool.24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close