Lifestyle

3 recepta za ledenu kavu

Donosimo vam tri jednostavna recepta za ledenu kavu. Razlikuju se u detaljima, a svima je karakteristično brzo osvježenje. Naravno, ledena se kava pije na slamku i uz “pomoć” dugačke žlice. Uživajte!


S obzirom na to da glavni sastojci ledene kave nisu blagonakloni prema vašem struku, nemojte pretjerati s količinom. Ovisno od kojih dodataka je pripremate, ona će imati veći ili manji energetski sadržaj. Obično ledenu kavu čini ohlađena kava, sladoled, mlijeko, šlag ili vrhnje te led. Naravno, o vama i vašem ukusu ovisi što ćete točno koristiti, a što zaobići. Slobodno ledenu kavu završite pokojom trešnjom, jagodom ili naribanom čokoladom!

Klasična ledena kava

Skuhajte kavu kakvu najviše volite i ostavite je u hladnjaku da se dobro ohladi. Također ohladite i prozirne visoke čaše u kojima ćete poslužiti kavu. Prvo u čašu stavite kuglicu sladoleda od vanilije i zatim prelijte kavom. Po želji možete dodati i mrvljeni led, a za ukras i šlag.

Ledena kava – drugi izbor

Skuhajte kavu i ohladite je u hladnjaku. U visoku odlađenu čašu prvo nalijte kavu (do jedne trežine čaše), dodajte sirup od čokolade ili jagode tako da se zadrži na stjenci čaše iznad same kame. Zatim polako preko žlice dodajte decilitar hladnog mlijeka. Nježno ubacite kuglicu-dvije sladoleda po izboru. Na vrh možete naribati malo čokolade ili staviti koju bobicu voća za ukras.

Najbrža ledena kava

Kavu skuhajte i ulijte u kalup za led. Zaledite. Kada vam treba pravo osvježenje, izvadite kavine kockice, ubacite ih u čašu, prelijte decilitrom hladnog mlijeka i dodajte dvije kuglice sladoleda. Imate ekspresnu ledenu kavu!


Tekst: ordinacija.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close