Lifestyle

3 razgovora koja morate obaviti s partnerom prije ulaska u brak

Zaruke su ogroman korak u svakoj vezi. U toj fazi ljubavne veze već biste puno toga trebali znati o partneru, a prije nego se zaručite svakako biste trebali obaviti i tri razgovora vrlo bitna za vašu zajedničku budućnost


U svakom od ova tri razgovora, ako vam se mišljenja razilaze, pitajte partnera zašto se tako osjeća i koliko čvrsto stoje pri svome mišljenju. Je li urezano u kamen? Ili može zamisliti da tijekom vremena promijeni mišljenje? Ako se partnerovo mišljenje neće mijenjati, morate donijeti odluku o tome želite li ostati s tom osobom ili ste spremni zbog nje promijeniti vlastito mišljenje.

Prije nego se zaručite, s partnerom svakako morate obavite slijedeća 3 razgovora o…

1. …djeci

Jedna od najvažnijih stvari, prije nego ozbiljno počnete planirati zajedničku budućnost, je da s partnerom razgovarate o osnivanju obitelji i odgajanju djece. Želi li vaš partner jednog dana postati roditelj ili ne? To je pitanje na koje morate znati odgovor i u slučaju da vi želite djecu i da ne želite.
Razgovor o ovoj važnoj temi možete započeti tako da iskažete svoj stav o tome koliko vam je važno imati djecu (ili nije). Kada objelodanite vlastiti stav, pitajte partnera kakvi su njegovi stavovi, odnosno želi li isto što i vi.

2. …novcu

Zaruke u većini slučajeva podrazumijevaju i zajednički život, a time i dijeljenje financija. Zaruke su svakako korak nakon kojeg imate pravo na uvid u financijsku situaciju partnera. Pitajte ga ima li nekih nevraćenih dugova i neotplaćenih kredita, ima li ušteđenog novca, a možete početi razgovarati i o tome kako ćete platiti vjenčanje.

O novcu je ponekad teško razgovarati, ali ovo je vrijeme kada treba biti iskren. Razgovarajte o tome što će vam, u vašem zajedničkom životu, biti prioriteti kada je o trošenju novca riječ, a na čemu biste mogli uštedjeti. Važno je uvidjeti i vaše i njegove prioritete, gdje se poklapaju, a gdje biste trebali učiniti kompromis.

3. …navikama

To što ste se zaručili ne mora značiti da ćete početi i živjeti skupa jer i danas neki parovi krenu u zajednički život tek nakon što se vjenčaju, ali bez obzira na to dobro je imati neku predodžbu kako bi vaš zajednički život jednoga dana mogao izgledati.

Razgovarajte s partnerom o vašim navikama, obavljanju kućanskih poslova, dnevnom ritmu,… Morate biti svjesni da dijeljenje života s nekim, bez obzira na to koliko volite tu osobu, ima svojih prednosti i mana. Važno je samo da je prednosti više od mana.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close