VijestiDomZdravlje

3. CAP konferencija održava se u Gospiću

26. i 27. travnja 2018. godine u Kulturno-informativnom centru Gospić održat će se 3. Konferencija CAP pomagača u organizaciji Udruge roditelja „Korak po korak“ – susret stručnjaka u području prevencije i zaštite djece od nasilja. Prvi puta je to da se konferencija održava izvan Zagreba.


Tema ovogodišnje konferencije oslanja se na aktivno zalaganje za prevenciju nasilja u društvu, a posebno na prevenciju nasilja nad i među djecom. Svrha konferencije je prikazati kako se prevencija provodi u svakodnevnom radu s djecom u lokalnoj zajednici te povezati različite stručnjake lokalne vlasti, institucije i organizacije u eliminaciji nasilja.

Inače, CAP (čit. kap; akronim od Child Assault Prevention) program je primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. CAP program godišnje obuhvati oko 6.000 djece kroz rad CAP pomagača, volontera posvećenih odgoju i obrazovanju djece.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close