DogađanjaVijesti

25. Dani hrvatskog filma u kinima Europa i Tuškanac

U sklopu 25. Dana hrvatskog filma, koji će se održati od 21. do 24. travnja u kinima Europa i Tuškanac i u Klubu Vinyl, uz natjecateljski program publiku na ovogodišnjem jubilarnom izdanju ove filmske manifestacije očekuje i bogat popratni program.


U kinima Europa i Tuškanac i u Klubu Vinyl od 21. od 24. travnja održat će se 25. Dani hrvatskog filma. Uz natjecateljski program, za koji je pristiglo 256 radova nastalih prošle godine, publiku na jubilarnim 25. Danima hrvatskog filma očekuje i bogat popratni program. Tako će u programu „Psihotronički film” moći pogledati cjelovit opus redatelja Zvonimira Maycuga kao i retrospektivu Jakova Sedlara. Među zanimljivostima ovogodišnjeg DHF-a je i retrospektiva Dalibora Barića, multimedijalnog umjetnika i autora eksperimentalnih filmova, koji u svojim radovima istražuje tradicionalne žanrove znanstvene fantastike i horora. Publika će također imati prigodu pogledati i studentske radove danas etabliranih hrvatskih filmaša Snježane Tribuson, Ivana Salaja, Darka Rundeka, Branka Schmidta, Zorana Peze, Vedrana Mihletića i Jasne Mesarić.

Ovogodišnja filmska manifestacija domaćih autora donosi i izbor filmova prikazanih u proteklih četvrt stoljeća, dok je program „Hrvatski TV film” posvećen domaćem televizijskom nasljeđu. U sklopu toga programa prikazat će se odabrana dokumentarna ostvarenja iz ciklusa „Zadnja pošta Zagreb” urednika Angela Miladinova, a popratni filmski programi uključuju i projekcije starih reklamnih filmova iz radionice Zagrebačke škole animacije. U tom programu bit će i izbor filmova s Festivala slovenskog filma, koji je ovogodišnji partner Danima hrvatskog filma, tako da filmoljupce doista očekuje prava filmska poslastica.


 

Komentari

Komentara


Izvor: TZGZ | Foto: alfa-portal.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close