24sata: U tijeku je zdravstvena inspekcija u Općoj bolnici Gospić

Kako doznaje 24sata, u Općoj bolnici Gospić upravo je u tijeku zdravstvena inspekcija zbog smrti 22-godišnjakinje koja je preminula nakon poroda.


Točno je tjedan dana prošlo od slučaja koji je ponovno zaprepastio Hrvatsku. Mlada je majka u gospićku bolnicu zaprimljena zbog bolova, a trebala se poroditi 22. studenog. Ipak, dijete je rodila 7. studenog, a potom je i preminula.

Suprugu je tada rečeno kako je došlo do komplikacija, da je išla na carski rez i da su je reanimirali. Bilo im je rečeno da je izgubila dosta krvi, da je čak i došla do svijesti, ali je potom hitno prebačena u bolnicu u Zadar, no nije joj bilo spasa.

“Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u koordinaciji sa strukom (liječnik specijalist ginekologije i opstetricije i liječnik specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja) trenutačno je u postupku obavljanja zdravstveno-inspekcijskog nadzora u Općoj bolnici Gospić, nakon čega će se nadzor obaviti i u Općoj bolnici Zadar, kao i kod ginekologa na primarnoj razini koji je vodio trudnoću”, stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva za 24sata.

Iz ministarstva tvrde da će nakon što se prikupe svi podaci i informacije što uključuje i PHD nalaze, a za njih je potrebno duže vrijeme – biti doneseno stručno mišljenje.

Ministar Beroš prije tri dana na press konferenciji je poručio da zdravstvena inspekcija već postupa.

“Dobili smo informaciju. Radi se o određenim okolnostima koje nisu za javnost, odnose se na okolnosti liječenja i postupaka koji su provedeni i koji nisu za komentiranje”, kazao je Beroš.

Bez 22-godišnje majke ostalo je novorođenče te još troje dječice, starosti dvije, tri i četiri godine.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close