Lifestyle

U 24 sata Gospić, Pag i Plitvice najkišovitiji u Hrvatskoj

Sa 124 milimetra oborine u vremenu od jučer u 8 sati pa do istog vremena jutros, dakle u 24 sata Gospić je među tri “najkišovitije” mjerne postaje u zemlji, piše Lika-express


Više kiše u tom periodu palo je u Pagu, čak 154, te u Plitvičkim Jezerima 126 milimetara. U prethodna 24 sata, dakle od petka u 8 sati do subote u 8 sati Zavižan je imao 58 milimetara, sa jučerašnjih i noćašnjih 56 i Zavižan je dobio značajne količine oborina. Gospić je u petak imao svega 3 milimetra kiše, no jučerašnja jaka kiša sve je nadoknadila. Još uvijek nije objavljen podatak za mjernu postaju Otočac, a u Senju je u protekla 24 sata palo 42 milimetra oborine.

Nakon ovih oborina popraviti će se stanje u vodoopskrbi, profitirati će i poljoprivrednici, iako su brojne poljoprivredne kulture već “nastradale“, od suše, no barem stočari više neće morati muke mučiti s pojilima i ispašom. Isto tako kiša je pogasila i požare. Iako su u Dalmaciji pale znatno manje količine oborine nego u ostatku zemlje, svega nekoliko milimetara, nadamo se da ni u tom dijelu Hrvatske neće biti problema s požarima. I narednih dana očekuje se promjenljivo, svježe vrijeme s povremenim oborinama, značajnijima u četvrtak. No ne ni približno kao što su bile ove jučerašnje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika-express

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close