SportIzdvojeno

22. Međunarodni susret penjača u Nacionalnom parku Paklenica

Nakon dvije godine Međunarodni susret penjača u Nacionalnom parku Paklenica se vraća u tradicionalnom terminu, za prvosvibanjski vikend.


Ovogodišnji, 22. MSPP počinje u petak 29. travnja Paklenica Film Festivalom od 21:00 sat u dvorani uz Upravu Nacionalnog parka Paklenica, na kojem će se prikazivati kratki amaterski filmovi penjačke tematike.

U subotu, 30. travnja, iskusne penjače očekuje „Big Wall Speed Climbing“, jedinstveno natjecanje u brzinskom penjanju, organizira se u ženskoj, muškoj i mješovitoj kategoriji. Isti dan se održava i penjački maraton „Paklenica – from dawn to dusk”, kada će dvočlane penjačke naveze (muške, ženske i mješovite) od 07:00 do 19:00 h  nastojati savladati što veći broj smjerova odnosno osvojiti što više bodova na pakleničkim stijenama.  Na ova dva natjecanja je prijavljeno 60-ak penjača  (30-ak penjačkih naveza).

Zabavni dio programa s proglašenjem pobjednika i koncertom grupe Cota G4 planiran je za subotu u 21:30 sati, na Trgu Bikarija u Starigradu – Paklenici.

U nedjelju,  1. svibnja, se održava “Kids’ Speed” – top rope natjecanja za djecu u dobi  do 14 godina.

Kroz program „Probajte penjati s nama!“ u nedjelju od 10.00 do 12:00 sati će se u penjanju moći okušati i posjetitelji koji nikad ranije nisu imali priliku probati penjati.

Glavni sponzor eventa, tvrtka C.A.M.P. iz Italije će u subotu i nedjelju penjačima u kanjonu Velike Paklenice osigurati mogućnost besplatnog testiranja penjačke opreme.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close