Film i TVVijestiScena

Na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Vilniusu Kino Pavasaris bit će prikazano sedam domaćih naslova

Na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Vilniusu Kino Pavasaris koji se održava od 31. ožujka do 14. travnja bit će prikazano sedam domaćih naslova, izvijestio je u petak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)


U natjecateljski program uvrštene su dugometražne manjinske koprodukcije “Dobra žena” redateljice Mirjane Karanović i “Naša svakodnevna priča” Ines Tanović, dok će se u natjecateljskom programu kratkometražnih filmova pikazati “Belladonn” Dubravke Turić, “Zvjerka” Daine O. Pusić, “Orah” Danila Šerbedžije te estonsko-hrvatska koprodukcija u režiji Chintis Lundgren “Život s Hermanom H. Rottom”.

Na festivalu u glavnom gradu Litve prikazat će se i “Trema” redatelja Yorgosa Zoisa nastala u grčko-hrvatsko-francuskoj koprodukciji.

Film Mirjane Karanović “Dobra žena” svjetsku je premijeru imao u sklopu međunarodnoga natjecateljskog programa Sundance Film Festivala. Riječ je o dugometražnom igranom filmu u srpsko-bosansko-hrvatskoj produkciji, a manjinski hrvatski koproducent je Nukleus film.

Film scenaristice i redateljice Ines Tanović “Naša svakodnevna priča” snimljen je u bosansko-slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a hrvatski koproducent je Spiritus movens.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: ckpolczyn.pl

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close