2020. godina napokon je iza nas: Pogledajte kakvo nam vrijeme donose prvi dani nove godine

VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Ispratili smo 2020. godinu i novu dočekali uz želje da bude mirnija, s manje uzbuđenja, a uz puno zdravlja, sreće i ljubavi.


PETAK

Prvi dan 2021. godine će u unutrašnjosti biti maglovit, ponegdje uz nisku naoblaku, a zatim sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu od jutra povremena kiša, u gorju će pasti i malo snijega, a na jugu prijepodne uglavnom suho. Jutarnja temperatura na kopnu od -3 do 1, uz obalu između 5 i 10 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano. Južina će ponovno donijeti topliji zrak pa će temperatura biti između 8 i 11 stupnjeva.

Više sunčana vremena bit će i u Slavoniji i Baranji. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a temperatura oko 9 stupnjeva.

Na jugu u početku uglavnom suho, ali će prema kraju dana kiša biti sve češća, a i jugo će jačati – ponegdje će ponovno biti jako, na udare i olujno. Uz južinu će temperatura biti između 10 i 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno s povremenom kišom, a u gorju će pasti i još malo snijega. Jugo će jačati, a temperatura u gorju od 2 do 7, na moru oko 11 stupnjeva.

VIKEND NA KOPNU

Vikend će na kopnu biti promjenjiv uz povremene oborine – tijekom subote će oborine biti češće u gorju, a zatim navečer i u noći na nedjelju i drugdje. Puhat će slab do umjeren južni vjetar uz koji će temperatura tijekom dana biti oko 10 stupnjeva, a i noći će biti malo toplije od današnje.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu će tijekom vikenda biti oblačno uz oblinu kišu. U subotu će obilnih oborina biti duž obale, a zatim u nedjelju uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, a temperatura na moru ostaje iznad prosjeka.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close