Vijesti

19. JASTREB OPEN – Kup veleposlanika Republike Koreje za pomoć šesnaestogodišnjoj Niki Rogar

Taekwondo klub Jastreb već 19. godinu za redom organizator je najvećeg međunarodnog humanitarnog taekwondo natjecanja za djecu i mlade u Hrvatskoj, a ove godine prvi puta organizaciju potpisuje i Veleposlanstvo Republike Koreje. 


 Ovogodišnja humanitarna akcija „OSMIJEH ZA SVAKI NOVI DAN“ namijenjena je 16-godišnjoj djevojci i odličnoj učenici Hotelijersko turističke srednje škole Niki Rogar koja boluje od cerebralne paralize i za koju će se u sklopu navedenog natjecanja prikupljati financijska sredstva za kupnju elektromotornih kolica. 

Nikina najveća želja je da može sama s prijateljicama otići izvan kuće, da može samostalno kuhati i obavljati razne aktivnosti; za što su joj potrebna elektromotorna Xeno Ottobock-ova kolica čija je cijena 80.000,00 kuna. 

Cilj navedene humanitarne akcije je potaknuti širu javnost da se pridruži ljudskoj dobroti nesebičnog davanja kroz financijsku potporu na donacijski račun HR5824840081502004244 otvoren za navedenu svrhu. 

Navedeno natjecanje ujedno je i bodovni turnir za zagrebačke taekwondo selekcije kroz sve uzrasne skupine. 

Od ove godine uvodimo novu natjecateljsku disciplinu Family Kick u kojoj se istovremeno zajedničkim snagama natječu djeca i roditelji, a koja promovira zajednički put djeteta i roditelja kao njegovog najvećeg motivatora do zacrtanog cilja – uspjeha i potpore u sportu. 

Organizator ovog događanja je Taekwondo klub Jastreb, klub s 26-godišnjom tradicijom rada i djelovanja u gradu Zagrebu,  kvalitetom i kvantitetom vodeći taekwondo klub u muškoj selekciji u gradu Zagrebu i Hrvatskoj, 21 puta ekipni prvak Hrvatske kroz selekcije kadeta, juniora i seniora, 15 godina kontinuirano organizator humanitarnih sportskih priredbi (Nazorovom domu, Onkološkom odjelu Klaićeve bolnice, SOS dječjem selu Lekenik, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, Zoološkom vrtu Zagreb, jedinom preživjelom kornatskom gasitelju Frani Lučiću, Onkološkom odjelu Bolnice za dječje bolesti Zagreb, djevojčici Mili Trgo, oboljelom dječaku Mateu Bešiću, obitelji Vrček, Caritasovoj Kući ljubavi…) 

Pokrovitelji Jastreb Open-a su Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar-Kitarović, Središnji državni ured za šport i gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close