SportScena

19 godina izvrsnosti jedne od najvećih karijera u povijesti

Puno je riječi kojima bi mogli opisati Tima Duncana, ali nedovoljno onih kojima mu možemo zahvaliti na svemu…


Jednoj veličanstvenoj eri došao je kraj. Tim Duncan otišao je kao jedan od najvećih koji su ikad igrali ovu igru. Najveća ‘četvorka’ svih vremena. Bez obzira što nije bilo fanfare ili turneje kojom bi se oprostio. Što nije bilo reflektora ni posebne parade. I što nije bila potrebna ceremonijalna predstava kojom bi se prikazala njegova veličina. Jednostavno je nakon 19 godina rekao zbogom. Na Timmyjev način. U tišini, kao što je i sve ove godine ostavljao svoj pečat u San Antoniju. Ali ostavština koju je ostavio je bezvremenska.

Kultura pobjeđivanja

Od kad je prvi put stupio na parket pa sve do danas zračio je jednakom energijom, predanošću i kontinuitetom. Superstar netipičnog stila koji je bio sve samo ne prototip današnje zvijezde. Nije bio atraktivan na parketu, privlačio medije izvan njega ili mario za svoj brend. Bio je samo jedan od 12-orice, uvijek se spreman žrtvovati za suigrače. Sa samo jednim ciljem – pobjedom. To je bio njegov brend, kultura pobjeđivanja. Jedino mu je do toga i stalo. Moderni Bill Russell. S nesebičnim stilom igre i kulturom rada kojima je samo mogao biti primjer drugima.

Zbog tog jedinstvenog stila više nikad neće biti novog Duncana. Nisu ga bezveze zvali Mr. Fundamental. Od svoje prepoznatljive tehnike šuta do spore i metodične post igre ‘ubijao’ je tiho više od desetljeća i pol. I strpljivo gradio svoju piramidu uspjeha. Unatoč tome što nije bio tip igrača zbog kojeg bi ljudi platili veliki novac da ga vide izvan parketa, znao je kako suigrače učiniti boljima. Znao je pobjeđivati. I znao je voditi, jer nitko ne može reći da je slučajno 19 sezona zaredom ušao u playoff i pritom postao jedini igrač koji je osvajao naslove u tri različita desetljeća. Neponovljivo.

Cijeli članak pročitajte na gol.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: nba.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close