Hrvatska

Tko to tamo pjeva? Mejaši imaju novi hit!

Mejaši su nakon 3 objavljena albuma krenuli dalje. Nova pjesma primamljivog naziva “Tko to tamo pjeva” prvi je singl s nadolazećeg albuma na kojem Mejaši vrijedno rade uz konstantnu koncertnu aktivnost u Hrvatskoj i dijaspori. Već u prvim taktovima nove pjesme možete čuti novi zvuk Mejaša koji je vrlo sličan formaciji benda uživo.

“Tambura nam i dalje služi kao alat izražavanja, a od početka se trudimo pružiti joj neko novo okruženje u aranžmanima. Na koncertima nastupamo u formaciji s dvije gitare što nas dodatno fura i mislim da je taj zvuk pravo osvježenje za bend i publiku koja nas prati. Ova pjesma puca od pozitive i siguran sam da će naći svoje mjesto na zabavama, a na koncertima je već i sviramo”, izjavio je Nikola Bosilj, vođa popularnih tamburaša u starkama.

Glazbu pjesme “Tko to tamo pjeva” napisao je Denis Dumančić, za tekst su zaslužni Denis Dumančić i Fayo, a aranžman i produkcija su djelo Branimira Mihaljevića (Karpo media). Poznato je da Mejaši već godinu dana nastupaju s Denisom Dumančićem na gitari kao dodatnim pojačanjem.

“I prije sam ponekad otišao na svirku s Mejašima, ali zadnjih godinu dana idem konstantno. Sviram gitaru, pomalo zapjevam i uživam u zabavi koju stvaraju Mejaši. Mislim, to sam oduvijek i priželjkivao; ‘stajati’ sa strane, mahati s gitarom kao Houra, a i onako je tu većina mojih pjesama pa je opravdano. Mislim da je band time još više dobio na dinamici u svirci”rekao je Denis Dumančić koji autorski prati Mejaše od njihovog prvog singla.

Rasprodani koncerti popularnih tamburaša u starkama su vrtlog pozitivne energije koju prenose na publiku, a već imaju bukiranu gotovo cijelu 2023. godinu te dogovorenu jednu prekooceansku turneju. Dečki su miljenici publike bez dobnog ograničenja, a iako su zaokupljeni obiteljskim obavezama i dalje drže tempo kakvim se danas mogu rijetki pohvaliti.

Za sve koji sad već više od desetljeća prate naš rad, novi singl ‘Tko to tamo pjeva’ neće biti preveliko iznenađenje već samo još jedna ‘poslastica’ u nizu iz Dumančićeve radionice”, navode Mejaši.

Nezaobilazan veseo ritam pjesme poziva na ples i melodija koja mami na još jedan refren ponovno krase novi singl. Već dugo Mejaši obećavaju publici da će se mijenjati, ali u svom stilu. Ovom pjesmom dokazali su da je to stvarno tako. Pjesmu prati videospot snimljen pod redateljskom palicom Nikole Bosilja koji definitivno želite pogledati jer su Mejaši odlučili iskušati granice svojih glumačkih sposobnosti.

“Zahvaljujemo cijeloj ekipi koja je radila na novoj stvari i za kraj možemo samo dodati: ‘Ako ne znate tko to tamo pjeva, a dobra je fešta – sigurno su Mejaši’!”, izjavio je kroz smijeh Edo Drakulić, frontmen i pjevač Mejaša. 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close