VijestiGrad ZagrebScena

16. Naj, naj, naj festival u organizaciji Gradskog kazališta Žar ptica

Netom prije početka proljetnih školskih praznika započet će 16. Naj, naj, naj festival, koji se od 18. do 23. ožujka održava u organizaciji Gradskog kazališta Žar ptica i djeci pruža mogućnost da pogledaju najbolje domaće i inozemne predstave dječjih kazališta.


U organizaciji Gradskog kazališta Žar ptica od 18. do 23. ožujka održat će se 16. međunarodni Naj, naj, naj festival. Tijekom šest dana te dječje festivalske manifestacije, koja će započeti neposredno prije početka proljetnih školskih praznika, djeca će moći pogledati deset najboljih domaćih te pet inozemnih kazališnih predstava.

Festival je osmišljen s ciljem da se najbolje predstave dječjih kazališta u Hrvatskoj prikažu u Zagrebu, a 2007. godine dobio je i međunarodno obilježje, tako da je festival ugostio brojna kazališta iz mnogih zemalja. Osim u Gradskom kazalištu Žar ptica predstave se igraju i na daskama drugih zagrebačkih kazališta, a specifičnost toga festivala jest u tome da je ulaz na sve predstave besplatan.

Za ovogodišnji program prijavljeno je više od 80 predstava među kojima je uz deset domaćih odabrano pet najboljih inozemnih dječjih predstava iz Bugarske, Italije, Nizozemske i dvije iz Slovenije. Sve predstave gledat će i stručni ocjenjivački sud te na zatvaranju festivala najboljima u deset kategorija dodijeliti nagrade Zlatne žar ptice.

Povedite svoju djecu na ovu, njima uvijek omiljenu festivalsku manifestaciju i pružite svojim mališanima mogućnost da se upoznaju sa svijetom kazališta. No, ne zaboravite, na ovom se festivalu uvijek traži mjesto više, a nema rezervacija pa ulaznice treba podići na blagajnama kazališta jedan sat prije početka predstave.

Više informacija o 16. Naj, naj, naj festivalu s programom dostupno je na internetskoj stranici www.zar-ptica.hr.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: TZGZ | Foto: zar-ptica.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close