Lifestyle

15 svakodnevnih rečenica koje su gotovo uvijek – laž

Odgovori na pitanje zašto lažemo su mnogi: lažemo da bi zaštitili svoj obraz, da bi izgladili situaciju u društvu, da bi nekoga utješili, da bismo se mi osjećali bolje i ugodnije, piše miss7.24sata.hr


Ovo su rečenice koje prečesto izgovaramo i koje su u mnogo slučajeva čista laž:

1. “Dobro sam”

A moglo bi biti milijun stvari; razočaran, tužan, ljut, umoran, a možda sam i stvarno dobro, ali ti to nikad nećeš znati jer ćemo na pitanje: “Kako si”, gotovo uvijek odgovoriti upravo s ovom laži. Možda i bolje budući da nismo potpuno sigurni koliko ljudi, koji ta pitanja postavljaju, to stvarno rade s punom spremnošću odslušati našu životnu priču.

2. “Dolazim za pet minuta”

Osim ako živimo u različitim vremenskim zonama, tih pet minuta vjerojatno nikad stvarno nije 5 minuta. Vjerojatno ni 10. Vjerojatno ste još uvijek pod tušem. Priznajte.

3. “Joj ne mogu taj dan, imam planove”

Planove koji uključuju “bingeanje” serija, pidžamu i dekicu. Realno, i to su planovi, ali činjenica je da ti ta osoba vjerojatno nije dovoljno draga/bitna da te natjera da izađeš iz stana i suočiš se s vrućinom, hladnoćom, vlagom, maglom ili kojim god sredstvom koje koristiš kao dovoljno dobru izliku za ljenčarenje kod kuće.

4. “Moram ići”

U 99,9 posto slučajeva – vjerojatno ne moraš. Činjenica je da ste se pojavili na događaju/spoju/druženju/rođendanu iz pristojnosti. Ostali ste onoliko koliko mislite da je društveno prihvatljivo, a svoje taktičko povlačenje opravdavate dodatnim lažima poput: “Sutra rano ustajem”, “Imam brdo posla koje me čeka”, “Moram prošetati psa” ili “Zaboravila sam ugasiti pećnicu”. Bilo vam je OK, ali daleko od najboljeg provoda u tvom životu. Na takvom nikad ne bi trebala iskoristiti ovu laž.

5. “Čut ćemo se za kavu!”

Nikad se više nećemo vidjeti, a niti čuti osim ako se ponovno dogodi da slučajno naletimo jedno na drugo i jedno od nas ne uspije u tome da neprimijećeno prođe pored drugoga. U naletu pristojnosti, ova se laž prikrada toliko često da mislimo da je već odavno postala univerzalni sinonim za: “Zbogom zauvijek!”

Više na miss7.24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close