Moda

15 stvari koje bi frizeri voljeli da znate

Ponekad žene imaju krivu percepciju o poslu svog frizera. Iako nam se cijene katkad čine pretjeranima, a nerijetko smo i nezadovoljni izgledom nakon što odemo od njih, oni bi voljeli da znate sljedeće stvari, piše 24sata


1. Popust na šišanje i bojanje

Ako i nema jasno izloženog znaka za popust klijenti koji se bojaju i šišaju, trebali bi pitati za popust, budući da prilikom rada na jednom klijentu koji radi oboje, frizeri zapravo štede vrijeme i korake koje bi morali napraviti da to rade dvojici klijenata.

2. Tanka kosa ne mora biti kratka

Žene s tankom kosom obično imaju jako kratke frizure jer misle da moraju, ali to nije istina. Nema razloga da se kosa malo ne pusti i da se ne napravi, na primjer, elegantan bob, piše MSN.

3. Kosa se ne smije peglati i uvijati mokra

Prije nego što posegnete za peglom za kosu ili uvijačem, potrebno je do kraja osušiti kosu. Ako to radite na mokru kosu, sva mjesta gdje je kosa ostala polu mokra ili vlažna se lako oštećuju.

4. Druga boja

Neki frizeri kad ne znaju, ili nisu zapisali, koju točno boju su stavili klijentu prošli put, prešute i umiješaju boju koja im se čini najsličnija. Logika je da će se klijent manje žaliti, ili da se neće uopće žaliti, ako misle da su dobili istu boju od istog proizvođača.

5. Prljava kosa za bolju fizuru

Iako je istina da nije dobro prati kosu netom prije nego što se ide na frizuru, to ne znači da kosa treba biti masna ili prljava. Najbolje je kosu oprati dan ranije. Također, ne treba stavljati nikakve proizvode na kosu kako bi frizer mogao složiti frizuru i učvrstiti ju sa svojim proizvodima.

6. Frizeri znaju zašto tražite da se duga kosa šiša na jako kratko

Poznati savjet za djecu s ušima jest da ih ošišate, ali to ne znači da je to dobar savjet. Frizeri jako dobro znaju kad ih nazove mama da bi šišala kćer s dugom kosom na bob frizuru i vrlo vjerojatno će vas odbiti. Stoga, bolje bi bilo da odmah krenete sa šamponom za uši i zovete frizera te ga pitate kad biste mogli doći kod njega i riješiti problem.

Pročitajte više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close