VijestiGrad ZagrebTurizam

15 mjesta u Zagrebu koja mogu zamijeniti more

Školska je godina pri kraju, a godišnji odmor roditeljima se čini još daleko. Dok čekate odlazak na more, postoje mjesta u gradu i njemu nadomak na kojima se vikendima (ili u tjednu) može jednako dobro zabaviti i uživati.


1. Bazeni Šalata

Ljetna sezona kupanja već je počela, a za djecu je organiziran program “Odmorko” (počinje 27. lipnja), koji uključuje besplatno kupanje svaki radni dan od 9 do 11 sati. Cijena ulaznice radnim danom je 20, a vikendom 30 kuna.

2. Sportski park Mladost

Cijena ulaznice za vanjske bazene radnim danom je 25 kuna, a vikendom i blagdanima 30 kuna. Zagrepčanima su na raspolaganju veliki olimpijski bazen i mali bazen dubine od 0,80 do 1,20 metara.

3. Jarun i Bundek

Kupati se može na jarunskom Otoku Trešnjevka i Otoku veslača, Malom jezeru i Velikom jezeru-jug te na istočnoj i zapadnoj obali Velikog jezera na Bundeku. Osim kupanja, može se i popiti kava u nekom od ugostiteljskih objekata.

4. Medvednica

Osim što se do Sljemena može doći putem 70-ak staza, na Medvednici se može i prespavati u nekom od planinarskih domova. Može se posjetiti i špilja Veternica za 40, ali i rudnik Zrinski za 23 kune.

5. Bazen Svetice

Uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona najnoviji je to kompleks gradskih bazena. Na raspolaganju je veliki olimpijski bazen, bazen za rasplivavanje i bazen za obuku neplivača i djecu. Cijena ulaznice radnim danom je 20, vikendom i blagdanom 25 kuna.

6. Izletišta i domaćinstva

Posebnosti su izletišta u županiji ekoproizvodnja pastrva, priprema zdrave hrane, prodaja proizvoda od ljekovitog bilja, čajnih mješavina, biljnih kapi. Može se posjetiti i jedini privatni botanički vrt Suban u Manjoj Vasi kod Samobora.

7. Dvorci

Posjetiti se može Lužnica kod Zaprešića, kao i Novi dvori, dvorac Zwilling u Crnoj Mlaki kod Jastrebarskog, Erdödy u Jastrebarskom, Kaštel-dvorac Lukavec kod Velike Gorice…

8. Aquapark Adamovec

Na 15.000 četvornih metara nalaze se rekreacijski bazen s masažama, toboganom, gejzirima, bazen plaža, onaj sa slapovima, dječji bazen… Cijena ulaznice je 60 kuna.

9. Utvrđeni kašteli

Stari napušteni gradovi danas stoje na uzvisinama iznad gradova Zagrebačke županije. Tu je Zelingrad, Stari grad Samobor, Žumberak, Okić…

10. Turopoljske kurije

Vožnjom kroz Turopolje mogu se vidjeti građevine imućnijih vlasnika 19. st. Jedna od poznatijih je Kurija Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici koja se može pogledati uz najavu TZ-u županije ili TZ-u Velike Gorice.

11. Maksimir

U srcu Zagreba izvrsna je lokacija za piknik, sport i rekreaciju, a može se vidjeti i kako izgledaju obnovljene nastambe u Zoološkom vrtu. Ulaznica je 20 kuna.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: tour-guide-zagreb.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close