VijestiSportGrad Zagreb

15. Međunarodna memorijalna utrka “Matija Ljubek” 2016.

15. Međunarodna memorijalna utrka „Matija Ljubek“ 2016. održati će se od 21. do 22. svibnja na regatnoj stazi na Jarunu u organizaciji kajak kanu kluba „Matija Ljubek“, a novost je da će po prvi puta ova već tradicionalna manifestaciji umjesto jednog dana trajati dva!


Očekuje se da će nastupiti oko 250 sportaša iz sedam zemalja (Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Srbija, BIH i Hrvatska) u svim dobnim kategorijama, a pored brojnih kvalitetnih sportaša, nastupiti će i nekoliko vrhunskih sportaša olimpijaca i osvajača medalja s najvećih svjetskih natjecanja, kao što je Pal Sarudi – prošlogodišnji pobjednik. Osim njega nastupiti će i trenutno najbolji hrvatski kanuisti Bruno Kumpez i Štefo Lutz.

Utrka u kanuu jednokleku C1 na 1000m ujedno je i memorijalna utrka “Matija Ljubek” u spomen na proslavljenog Hrvatskog olimpijca, u kojoj svake godine nastupe velika inozemna imena. Memorijalna utrka održati će se prvog dana natjecanja, u subotu 21. svibnja s početkom u 12,00 sati. Odmah iza Memorijala će se održati Utrka mladih zmajeva, s početkom u 12,15 sati – utrka učenika osnovnih škola na 250 m u atraktivnim čamcima („Dragon“ čamcima) na čijoj prednjici se nalazi zmajeva glava, a na stražnjoj zmajev rep. Čamac je konstruiran za 20 veslača, jednog bubnjara i kormilara što u svaki tim unosi puno zabave i adrenalina, a osim toga pruža vrlo zdravu i zabavnu fizičku aktivnost na otvorenom. Istog dana će se održati i međunarodna utrka seniora u „Dragon“ čamcima. Prošle godine je nastupilo oko sto sportaša, i to jedna ekipa iz Mađarske, te nekoliko ekipa koje se svake godine natječu na utrkama lađa u Metkoviću, među kojima je i ekipa „Crni put“ koja je 2014. godine bila pobjednik lađa.

Drugog dana natjecanja, 22. svibnja u nedjelju, se odžava 1. Zagreb Open Water festival u sklopu kojeg će biti ponešto za sve; utrke maratona na 5 i 10 km u kajaku i kanuu, divljovodaškim i rekreacijskim čamcima.

U 10 sati će startati polumaraton na 5 – 10 km ovisno o kategorijama. Ovogodišnja novost je utrka u SUP-u (veslanje na dasci) na 8 km u profi utrci i 2 km u fun utrci koja će startati u 13,00 sati.

Utrka će biti prilagođena svima i biti će puno iznenađenja, stoga pozivamo sve građane i zainteresirane da dođu i probaju sve sportove na vodi!

Ulaz na oba dana utrke je besplatan!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Povezane objave

Back to top button
Close