ZnanostTech

Za 15 godina ovih poslova više neće biti. Je li tu i vaš?

Novinarka Amy Webb kaže kako će do 2030. godine ove poslove obavljati pametni roboti

“Nedavno sam putovala iz New Yorka u Los Angeles, a čak 29 puta morala sam komunicirati s drugim ljudima.

Moja prva postaja bila je banka. Ondje sam razgovarala sa službenikom jer sam trebala više novca nego što je dozvoljeno podići na bankomatu. Zatim aerodrom. Ondje su dvije žene izvagale moju prtljagu i stavile je na pokretnu traku. Slijedilo je osiguranje. Agenti su provjerili moju osobnu iskaznicu i skenirali ruksak. Dok sam čekala ukrcavanje u avion čitala sam novosti iz svijeta financija.

Kada sam došla u hotel osoblje je provjerilo moju osobnu iskaznicu i dali su mi ključ od sobe. Došla sam u sobu i shvatila da sam zaboravila ponijeti pastu za sobe pa sam nazvala recepciju. Oni su me spojili sa sobaricama te je jedna od njih donijela pastu za zube.

Niti jedan od ovih poslova neće postojati za 15 godina. Ovi posrednici, kako ih ja nazivam, bit će zamijenjeni automatiziranim uređajima, odnosno pametnim strojevima koji će biti učinkovitiji od ljudi. Industrijska revolucija neće utjecati samo na proizvodnju već i na uslužne djelatnosti.”

Cijeli članak pročitajte na express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close