Lifestyle

147 sekundi za Keniju

16. travnja u 14 sati i 7 minuta, 147 studenata će leći na površinu ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i ostati nepomično 147 sekundi.2. travnja 2015. godine u Keniji je ubijeno 147 studenata na sveučilišnom kampusu. Gotovo jednak broj osoba je poginuo u rušenju aviona tvrtke Germanwings. Ova dva događaja razlikuju se u tome što su sasvim drugačije odjeknuli u javnosti.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizira performans kojem je cilj skrenuti pozornost na tragediju i studentske žrtve terorizma, senzibilizirati javnost i potaknuti na širu raspravu civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji i kontekstu sukoba u kojemu se tragedija dogodila.

Ovim putem pozivamo sve studente Sveučilišta u Zagrebu i ostale građane grada Zagreba da se okupe na Trgu maršala Tita te da svojim dolaskom odaju počast žrtvama minutom šutnje.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu trenutno je u komunikaciji sa Europskom studentskom unijom preko koje je inicirao isti način obilježavanja tragedije i u ostatku Europe.

Prijaviti se za sudjelovanje možete slanjem emaila sadržaja: Ime, Prezime, broj telefona, email na:
[email protected]

 


Tekst i foto: Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close