VijestiLifestyleZdravlje

13 znakova koji pokazuju da ste pametniji od prosjeka

Znanstvenici su otkrili zajednička obilježja osoba s višim kvocijentom inteligencije


Osobe s višim kvocijentom inteligencije imaju neka zajednička obilježja, a analizom velike količine podataka znanstvenici su izdvojili ona koja se najčešće ponavljaju. Imajte na umu da se inteligencija često mjeri testovima koje mnogi kritiziraju te takvi testovi nisu pokazatelj kreativnosti i uspješnosti pojedinca.

Znate svirati glazbeni instrument

Znanstvenici tvrde da glazba potiče razvoj mozga na više načina. Mnoge studije pokazale su da djeca koja uče svirati od malih nogu postižu bolje rezultate na testovima inteligencije.

Najstarije ste dijete

Jedna studija je otkrila da je najstarije dijete u obitelji obično najpametnije, no to nema veze s genetikom. Norveški znanstvenici su proveli istraživanje na oko 250.000 osoba starih između 18 i 19 godina koja je pokazala da u prosjeku prvorođeno dijete ima IQ 102, sljedeće dijete 100, a treće dijete u obitelji 99.

“Studija je pokazala da prvorođeno dijete ima malo viši kvocijent inteligencije od mlađeg brata ili sestre. Razlika je stvarno mala, radi se o tek tri boda. No, genetika nema veze s tim, stvar je do odnosa roditelja i djece, odnosno njihovog odnosa s prvorođenim djetetom”, rekao je jedan od stručnjak koji je radio na ovom istraživanju.

Vitki ste

Prije 10 godina provedena je studija tijekom koje su stručnjaci davali testove inteligencije ispitanicima tijekom duljeg vremenskog perioda. Rezultati su pokazali da kako se ispitanicima povećavao opseg struka, tako im se smanjivao kvocijent ineteligencije.

Druga studija provedena među predškolskom djecom pokazala je da je niži IQ povezan s problemima s težinom.

Imate mačku

Nova studija zaključila je da su osobe koje vole pse više od mačaka društvenije, no one koje su se opredijelile za mačku imaju bolje rezelutate na testovima inteligencije.

Majka vas je dojila

Jedno istraživanje je pokazalo da djeca koju majke doje odrastaju u pametniju djecu. Studija provedena na 3000 djece zaključila je da djeca koja su pila majčino mlijeko u prvim mjesecima života imaju veći IQ od one koja nisu.

Koristili ste drogu

Studija iz 2012. godine pokazala je da djeca čiji je IQ veći od prosjeka imaju veće šanse da će koristiti drogu u kasnijoj dobi.

Ljevak ste

Istraživanje je pokazalo da su kriminalci češće ljevaci nego dešnjaci, no novija studija tvrdi da ljevaci imaju drugačiji način razmišljanja u određenim situacijama zbog kojih i postižu bolje rezultate na testovima inteligencije.

Visoki ste

Prije 8 godina Princeton sveučilište provelo je studiju koja je pokazala da viši ispitanici potižu bolje rezultate na testovima inteligencije, a ovakav trend vidljiv je i kod djece i odraslih.

Redovito pijete alkohol

Israživanje provedeno na Britancima i Amerikancima pokazalo je da osobe koje redovito piju alkohol imaju višu IQ od onih koji uopće ne konzumiraj alkohol.

Naginjete ‘lijevo’

Studija je tražila poveznicu između političke naklonosti i inteligencije. Stručnjaci su na temelju analize velikih količina podataka zaključili da što više naginjete ljevici, vaš kvoncijent inteligencije je viši.

Rano ste naučili čitati

Prije 4 godine provedena je studija koja je uključila 4000 identičnih blizanaca. Stručnjaci su zaključili da su oni koji su ranije naučili čitati inteligentniji te da postižu bolje rezultate na ispitima.

Često ste zabrinuti

Ako ste često zabrinuti i mnogo toga vas muči, to bi mogao biti znak inteligencije, bar tako tvrdi jedna studija.

Zabavni ste

Ako se ljudi dobro osjećaju u vašem društvi i nasmijavate ih, znanstvenici tvrde da je vaš IQ viši od prosjeka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: bandt.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close