VijestiGrad ZagrebZdravlje

13 vrsta komaraca u Zagrebu

Zagrepčani će uskoro u kaslićima, uz račune za komunalni otpad, dobiti i upute kako se boriti protiv komaraca. Brošura koju je pripremio Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u suradnji s gradskim Uredom za zdravstvo trebala bi pomoći građanima da u okolici kuća izbjegnu razmnožavanje ovih napasti.


Najviše će im se razveseliti stanovnici u Ivanjoj Reki, u kojoj su ove godine stručnjaci iz “Štampara” izmjerili najviše uboda komaraca. Bilo je to 1. lipnja kada su u 15 minuta zabilježena – 22 uboda.

U rizičnom ste kvartu, kažu iz dezinsekcijskih tvrtki, ubode li vas u 15 minuta više od 12 komaraca. No to nije ni blizu problemima s kojima se suočavaju u Osijeku, u kojem su znali zabilježiti i po 150 uboda komaraca.

Pročitajte više na vecernji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close