Znanost

Na 13. Međunarodnoj geografskoj olimpijadi naši učenici osvojili brončane medalje

Na 13. Međunarodnoj geografskoj olimpijadi održanoj od 16. do 22. kolovoza u Pekingu, hrvatski su učenici osvojili brončane medalje, priopćilo je u četvrtak Hrvatsko geografsko društvo.


Hrvatsku su na ovogodišnjoj olimpijadi predstavljali Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci, Petar Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu, Juraj Vladika iz V. gimnazije u Zagrebu i David Zima iz Isusovačke klasične gimnazija s pravom javnosti u Osijeku.

Učenici su selektirani na temelju višegodišnjih sudjelovanja i ostvarenih rezultata na državnim natjecanjima iz geografije, koja se provode od 1994. godine.

Učenike su na olimpijadu vodili doc. dr. sc. Dubravka Spevec, članica Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva te dr. sc. Marin Cvitanović, tajnik Hrvatskog geografskog društva.

Na olimpijadi su sudjelovali učenici iz 45 reprezentacija sa svih kontinenata.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close