Scena

118. brigada Zbora narodne garde slavi 26. obljetnicu ustrojavanja i formiranja

Slavna 118.brigada Zbora narodne garde u petak, 25. kolovoza, slavi 26.obljetnicu ustrojavanja i formiranja. Prošle godine, na “okruglu” obljetnicu sastali su se brojni članovi ove postrojbe, nakon mimohoda  od Gradskog groblja do glavnog gradskog Trga postrojili su se.


Ove godine program se sastoji od svete mise i polaganja vijenaca. Sveta misa u 11 sati bit će služena u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. Nakon toga, u podne, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana biti će položeni vijenci i zapaljene svijeće.

118. brigada postojala je do kraja listopada 1992.godine, dala je i velike žrtve, više od 300 ranjenih, nažalost 71 dragovoljac položio je svoj život na oltar domovine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika-express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close