Grad ZagrebPolitika

100. obljetnica rođenja Većeslava Holjevca

U utorak, 22. kolovoza, u organizaciji Grada Zagreba obilježit će se 100. obljetnica rođenja Većeslava Holjevca, gradonačelnika Grada Zagreba od 1952. do 1963.


U okviru svečanosti, izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, sa zamjenicama Jelenom Pavičić Vukičević i Oliverom Majić, te Tatjanom Holjevac, Gorankom Kosir Holjevac, Dubravkom Holjevac i Vecom Holjevcem, položit će vijence kod spomenika u Aveniji Većeslava Holjevca i na grobnici Većeslava Holjevca na Mirogoju.

Istoga dana, u 10,00 sati, u Gradskoj skupštini Grada Zagreba održat će se i prigodna svečanost u spomen na Većeslava Holjevca, gradonačelnika kojemu se u najveća postignuća ubraja prijelaz Zagreba preko Save i izgradnja Novog Zagreba, počevši s Brodograđevnim institutom i Velesajmom, a onda i čitavim naseljem. U njegovo vrijeme su, među ostalim, sagrađene sljemenska žičara i zgrada današnje Gradske uprave, te započeta gradnja koncertne dvorane.

Na prigodnoj svečanosti, u ime Grada Zagreba, o gradonačelniku Većeslavu Holjevcu govorit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close