Zdravlje

10 znakova da jedete previše mesa

Pretjerivanje s mesom može pokrenuti štetne procese u organizmu jer povećan unos proteina ima i negativne posljedice na vaše zdravlje. Moguće je i da ne podnosite meso dobro, odnosno da ste intolerantni na njega, piše Business Insider. Proteine možete uzimati u tom slučaju iz drugih namirnica i osjećati se bolje, piše 24sata


Ovo je 10 znakova da vaše tijelo ne podnosi meso najbolje i da ga jedete previše:

1. Dehidracija

Jedemo li puno mesa tijelo će početi sagorijevati vlastite rezerve masti razbijajući ih na male komadiće – ketone. Povišena količina ketona u organizmu utječe na povećani rad bubrega koji troše mnogo vode. Rezultat ovog procesa je dehidracija, piše Remedy Daily.

2. Umor i vrtoglavica 

Velika količina proteina može uzrokovati osjećaj umora. Iako se može povremeno pojavljivati, stručnjaci s Klinike Mayo drže da je to direktna posljedica smanjenog unosa ugljikohidrata. Ako vas uz to prati žgaravica, to je jasan znak da vaše tijelo ne podnosi najbolje meso i da mu treba dugo vremena da ga preradi. Osjećate li se loše nakon mesnog ručka na poslu i to vas ometa u radu, radije zamijenite meso s laganijim ručkom.

3. Nadutost

Primijetite li da ste se napuhali nakon mesa, to je jasan znak malapsorpcije i da tijelo ne uspijeva preraditi tu namirnicu kako treba. Osjećate li se općenito loše nakon jedenja mesa, pokušajte ga izbaciti na kratko vrijeme kako biste vidjeli hoće li vam biti bolje.

4. Glavobolja

Smanjeni unos ugljikohidrata može izazvati i glavobolje, a glavobolje se pogoršavaju sve većom razlikom između unosa ugljikohidrata i proteina.

5. Lupanje srca 

Odnosi se na jak, nepravilan ili ubrzan srčani ritam kojemu je, između ostalog, uzrok i previše proteina

Više na 24sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close