DomLifestyle

10 savjeta protiv nereda u kući

U neurednom domu teško se može opustiti. Ipak, spremanje prostorija umara i oduzima vrijeme. Donosimo 10 savjeta kako da olakšate sebi i ukućanima.


1. Iz sobe uvijek ponesite nešto usput

Kada izlazite iz dnevne sobe, kuhinje ili spavaće sobe i vidite da neka stvar ne pripada toj sobi – ponesite je. Svakako se krećete i iskoristite trenutak kad su vam ruke prazne. Tako ćete usput pospremiti stvari i vratiti ih na mjesto gdje pripadaju.

2. Zlatno pravilo kupovine

Kada kupite neku novu stvar, staru bacite. Tako ćete riješiti problem nagomilavanja nepotrenih predmeta u kući koji zauzimaju prostor.

3. Skladištenje

Svaki predmet treba imati svoje mjesto, a posebno glomazne stvari. Primjerice, daska za peglanje, sklopljena, treba imati mjesto gdje neće smetati i pri tome zauzimati potreban prostor. Kada kupujete stvari odmah razmišljajte gdje će biti njihovo mjesto.

4. Budite bezobzirni sa odjećom

I ovdje primjenjujte pravilo “kada dolazi nova stvar, stara se izbacuje”. Pretrpane police i ormari samo će vam otežati posao pri slaganju, čišćenju i odabiru odjeće.

5. Zbogom, papiri

Reklamni katalozi, recepti za lijekove, letci, novine i slični papiri često se gomilaju na stolovima, u ladicama i na mjestima gdje ne trebaju biti. Bitne račune odvojite i složite ih u poseban fascikl, a ostale bacite. Nakon što pročitate dnevne novine sutra ih bacite, isto vrijedi za kataloge.

6. Police

Police su neophodne i ne treba žaliti na njima. Što više polica, to više slobodnog i urednog prostora. Dječja soba treba biti opremljena dovoljnim brojem polica i ormara kako bi knjige, odjeća i igračke uvijek bili složeni.

7. Brzo sređivanje kuhinje

Svaki dan odvojite 5 minuta za čišćenje nereda. Prljavo suđe vas neće oraspoložiti ujutru, zato ga operite prije spavanja. Ukoliko imate perilicu suđa, suđe ubacite unutra. Raspremite sto, očistite sudoper kako svako jutro ne biste morali čistiti prije doručka ili kafe.

8. Vraćanje stvari na njihovo mjesto

Stvorite naviku da vratite stvari na mjesto. To će vam pomoći da manje vremena provedete raspremajući kuću, a s druge strane uvijek ćete znati gdje šta stoji.

Pročitajte više na n1info.com


 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close