Kućni ljubimci

10 najljepših pasmina pasa na svijetu

Svaki pas lijep je na svoj način i svakom je vlasniku njegov pas najljepši, ali prema mišljenju kinoloških znalaca ovo je 10 najljepših pasmina na svijetu


1. Sibirski haski

Mnogi ljudi sibirske haskije smatraju najljepšim psima na svijetu. Ove pse krasi zaista veličanstvena ljepota, a privlačni su i zbog svoje jedinstvene naravi koja je miks opuštenosti i sportskog duha. Sibirski haskiji su zaigrani psi koji će se sprijateljiti sa svakime zbog čega i nisi baš dobri psi čuvari. Najsretniji su kada su sa članovima svoje obitelji i kao dio grupe.
Odlično su društvo za trčanje jer haskiju je potrebna redovita tjelovježba i dovoljno kretanja. Predivan haski zaista zna paziti na svoj izgled! U usporedbi s drugim psima jede vrlo malo pa osim s puno kretanja liniju održava i umjerenom prehranom. Kakav pametan ljepotan!

2. Zlatni retriver

Dlaka predivne žuto-zlaćane boje glavni je adut zlatnog retrivera. Pripadnici jedne od najpopularnijih pasmina na svijetu, mirne i blage naravi, fantastično se slažu s odraslima, djecom kao i s drugim kućnim ljubimcima. Istraživanja su pokazala da čak i nakon traumatskih događaja poput zlostavljanja, napuštanja i stradanja u nesreći zlatni retriveri ništa manje ne vole i ne vjeruju čovjeku.
Zlatni retriver slavan je po svojoj sposobnosti oporavka te ljubavi i vjerovanju čovjeku koje apsolutno ništa ne može poljuljati. Kakva srčeka!

3. Njemački ovčar

Osim što su prelijepi, njemačke ovčare krasi i velike neustrašivost, ali i oprez pa će se prema nepoznatim ljudima držati rezervirano i trebat će im vremena da se zbliže s neznancima. Njemački ovčar poznat je i po svojem velikom samopouzdanju, a kako i ne bi bio siguran u sebe kad tako prekrasno izgleda!

Njemački ovčar vrlo je odan i sa članovima svoje obitelji razvit će čvrstu povezanost. Poznati su i slučajevi kada su njemački ovčari branili svoje vlasnike od velikih životinja poput medvjeda. Ipak, potrebno ga je socijalizirati kako prema svojoj obitelji ne bi postao previše zaštitnički nastrojen. Osim ljepote krasi ga i velika inteligencija zbog čega je njemačkog ovčara lako dresirati.

Pročitajte više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: rantpets

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close