Zdravlje

10 moćnih antibiotika iz prirode

Znamo da pretjerano korištenje antibiotika nije dobro. Iako se možete riješiti bakterija, možete i oslabiti imunitet, a s vremenom cijela populacija razvije otpornost na različite antibiotike. Naši preci su također imali rješenje za liječenje, koristeći antibiotike iz prirode, a nije loše da se podsjetimo koji su to i eventualno razmislimo o njihovom korištenju u slučaju bolesti.


Ekstrakt sjemena grejpa
Posljednja istraživanja navode da se sjeme ove biljke može koristiti u borbi protiv 800 vrsta virusa i bakterija.Echinacea
Ova biljka je zaista pravi antibakterijski i antivirusni lijek. No, prije uzimanja posavjetujte se s iskusnim fitoterapeutom koji će vam preporučiti u kojem je obliku trebate uzimati. Naime, na tržištu ima dosta proizvoda koji sadrže jako malo ili ništa aktivnih sastojaka.

Svježi i kiseli kupus
Osim što je prepun C vitamina, jako pomaže probavi, te razmnožavanju dobrih bakterija. Većina našeg imuniteta se nalazi u crijevima pa onda ne čudi zbog čega je ova namirnica na vrhu liste. Ali kupus kupujte samo od provjerenih proizvođača. Naime, navodi se da može na listovima sadržavati više vrsta štetnih pesticida.

Origano i ulje od origana
Odlično je za borbu protiv infekcija, a napose upornih gljivica i parazita u crijevima. Dodajte ga jajima i mesnim jelima.

Ekstra djevičansko kokosovo ulje
Premalo je prostora s kojim bi mogli opisati benefite ovog ulja. Osim što nas brani od bakterija i virusa, odlično je i za kontrolu kolesterola, bolji rad hormona…

Prirodni jabučni ocat
Ima odlična antibiotska i antiseptička svojstva. Pokreće organizam. No, kupujte ga samo od provjerenih proizvođača.

Fermentirana hrana
Nepasterizirani kupus, kiseli krastavci iz domaće radinosti, kefir, probiotički jogurti. Sve to obnavlja našu crijevnu floru, štiti nas od raka i drži naše tijelo sposobnim da se bori s infekcijama.

Bijeli luk
Čim osjetite da vam dolazi gripa ili prehlada, uzmite svježeg luka (može i onaj u tabletama) i na vrijeme ‘presijecite’ bolest.

Med
Svako jutro uzmite žlicu meda. Stručnjaci su utvrdili da novozelandski Manuka med ima najjača svojstva u borbi protiv bolesti.

Kurkuma
Odlična u borbi protiv virusa i bakterija. Može se konzumirati svakodnevno.


Tekst: magazin.net.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close