Tech

10 godina zatvora za piratstvo

U Britaniji ozbiljno razmišljaju o uvođenju desetogodišnje zatvorske kazne za online pirate. U ovom trenutku maksimalne kazne za pirate iznose kakvih dvije godine zatvora, a ministri su nedavno pokrenuli raspravu o tome da se takva vrsta krađe praktički izjednači s krađom fizičkih stvari


Tim kudikamo strožim mjerama vlada se nada kako će uspješno odgovoriti internaute od online piratstva. Ovakav tijek priče ne čudi s obzirom na dugoročno lobiranje glazbene i filmske industrije, koji su željeli ‘modernizirati zakone’.

Najstrože mjere su usmjerene na distributore sadržaja koji krši autorska prava, a policija naglašava kako osnovnu metu ne čine oni koji u manjoj mjeri preuzimaju takav sadržaj. No, i za njih postoje mjere, dodali su.

Rasprava oko mogućnosti novog zakona će postati mnogo intenzivnija zahvaljujući grupama koje se bave internetskim pravima, a koje pak smatraju da je istinsko rješenje piratstva bogata ponuda po konkurentnim cijenama. Za primjere se navodi uspješnost servisa Spotify i Netflix.

rijedi spomenuti i to da su u VB ranije ciljali na edukaciju umjesto kazni…


 

Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close