Turizam

10 europskih metropola koje imaju jeftiniji gradski prijevoz od Zagreba

Karta za vožnju autobusom ili tramvajem u Zagrebu košta 10 kuna, a traje 90 minuta. Provjerili smo kakva je situacija u drugim europskim glavnim gradovima.


1. Sarajevo
Vozna karta u sarajevskim tramvajima, trolejbusima i autobusima je obavezna, a vrijedi 60 minuta u svim smjerovima. U kioscima ćete je platiti 1,60 konvertibilnih maraka odnosno nešto više od 6,13 kuna, a direktno kod vozača 6,89 kuna.

2. Beograd
U glavnom gradu Srbije karta za javni prijevoz kupuje se isključivo od konduktera. Karta za uži gradski centar stoji 9 kuna (150 dinara), dok se ona za širu gradsku zonu naplaćuje više od 12 kuna (210 dinara).

3. Prag
Cijena karte u Pragu ovisi o starosti osobe koja se vozi. Odrasle osobe plaćaju najveću cijenu od 9,05 kuna (32 češke krune), a djeca od 6. do 15. godina i starije osobe od 65. do 70. godine upola manju cijenu, otprilike 4,5 kune odnosno 16 češke krune. Ovdje otkrijte vodič za zlatni Prag idealan za one koji nikad nisu posjetili centar Europe.

Najveći popust ostvaruju osobe koje uzmu mjesečni pokaz koji stoji 550 češke krune ili otprilike 155 kuna za odraslu osobu. U Zagrebu mjesečni radnički pokaz stoji 360 kuna. S druge strane, školarci plaćaju pokaz 73 kune, dok je u Zagrebu za dobar dio djece besplatan.

Cijeli članak pročitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close